Dessa saker räddade vår semester

Att resa med barn är väl som vardagen med barn ofta är, lite mer kaotiskt men också underbarare fyllt av äventyr. De två viktigaste faktorerna för att denna resa till Kap Verde blev så bra var nog att vi bodde på ett familjevänlig all-inclusive hotell och att vi hade min mamma och hennes man med oss. Mat hela tiden och extra vuxna är något som jag tror underlättar för de flesta småbarnsfamiljer. Men förutom dessa två saker har jag listat några grejer som räddade vår semester.

räddade semestern

Första dagen fick jag mens. Tack kroppen, verkligen snällt att korta av min menscykel med en vecka just denna gång. Att gå från 5 veckor till 4 just så att jag blöder hela semester istället för veckan efter. Härligt! Men som tur hade jag min menskopp med och den räddade hela semestern. Jag kunde simma obegränsat och kunde gå omkring med simdräkt även om Niagarafallen var ett faktum. Inte heller behöver jag fundera över läckage i hotellsängen. Det tog rätt länge för mig att bli kompis med menskoppen igen nu efter att min mens kom tillbaka. Men jag visste ju att jag tidigare hade gillat den så jag gav inte upp och som sagt nu är vi vänner igen.

Gelbaserad solkräm var oskojat 100 gånger bättre än alla de sorter som vi tidigare testat. Denna var från La Roche-Posay (ej spons!) och vi köpte den på apoteket i Pargas. Den var lätt att smörja på och skyddade superbra. Man kunde också smörja den på våthud vilket var bra när vi simmade många många gånger per dag. Att smörja barn med solkräm är verkligen inte det roligaste eller lättaste. Jag vet inte heller om jag vill smörja dem sådär extra mycket och därför är UV-kläder OCH UV-mössor väldigt bra. Då kan barnen simma och leka på stranden och jag behöver inte hela tiden smörja och vakta att de inte bränner sig. Nu smörjde vi endast ansikte och benen på barnen och resten skyddades av uv-kläder eller våtdräkt med samma funktion. Köpte en UV-blus till mig själv också, GULD! Den ska jag använda flitigt vid lek på stranden och i vågorna på nästa semester. UV-mössorna är också väldigt bra, de skyddar huvudet, ansiktet och nacken + öronen på barnen. Dessutom går det att simma och dyka med dem på huvudet, de hålls bra på huvudet också vid vildare lekar och så syns barnen lite extra bra i vattnet. Med solkräm och UV-kläder klarade vi oss en vecka i stark sol utan att barnen blev brända. Det känns skönt, för jag är alltid lite nojig över just den biten. Ett extra tips är att ha många omgångar med UV-kläder så att man kan byta bort en våt om man fryser och ändå skydda sig från solen med en torr. Nu var det så varmt att de torkade på kroppen utan att det blev kallt men på sommaren tex brukar det vara skönt att få lägga den ena på tork och dra på sig en torr under tiden.

Cherekringarna och hajfenan var också viktiga för oss. Då fick både Saga och Vidar mer frihet i vattnet och vi kunde simma alla tillsammans utan att någons händer heltiden var upptagna av att hålla i ett barn som inte kan flyta själv. OBS!! Lämna ALDRIG ett barn utan uppsikt i vattnet, även om barnet har flythjälpmedel måste en vuxen vara nära HELA tiden. Detta gäller såklart också barn som kan simma, håll alltid ett öga på barn som leker vid vatten!

Detta var första flygresan vi gjorde med vår nyaste (rese)vagn, Bugaboo Ant och vi är verkligen nöjda med den. Så liten och smidig men ändå just tillräckligt stor för att Vidar kunde sova där på dagarna. Hotellet vi bodde på saknade hiss vilket gjorde att vi fick bära vagnen upp och ner för trapporna till vårt rum. Vår donkey hade inte varit riktigt lika lätt att lyfta och flytta. I och med att Anten går som handbagage hade vi också vagnen med oss genom hela resan, enda fram till våra platser i flygplanet och igen genast vi hade landat. När vi landade på natten i Helsingfors var Saga jättetrött och tack vare att vagnen är godkänd till barn upp till 22 kg kunde hon vila vidare där så länge vi väntade på vårt bagage. Enda lilla minuset var såklart de små hjulen, på stranden var vagnen inte så praktisk, men sen igen var syrrans Fox inte nämnvärt bättre där heller. Alla vagnar suger nog på sand. Om någon är nyfiken på något annat gällande vagnen är det bara att fråga, jag svarar efter bästa förmåga.

Varje måltid som vi åt på vårt all-inclusive hotell var buffé, vilket var super med tanke på att det alltid gick att hitta något att äta för alla. Men efter att vi hade hämtat mat till barnen och sett till att de kommit igång med ätande och hämtat mat till oss själva så var Vidar klar. Han åt bra, men han är snabbt färdig och sen vill han inte sitta vid matbordet längre. DÅ kommer de riktiga hjältarna in i bilden, Babblarna. Om ni bara visste hur många bord som hade en liten skärm med dessa babblare för att köpa lite tid för en trevlig måltid för de vuxna också. På detta hotell fanns ingen lekhörna eller dylikt och jag anser att en 1,5 åring inte skall springa i fötterna på folk som hämtar mat eller serverar dricka. Tack vare babblarna fick också jag och Anton njuta av maten vilket också känns viktigt när det är semester. Vissa dagar hade vi också med annan underhållning, småbilar eller liknande men det hade en hel del mer ljud än ett babblaravsnitt eller två hade. Babblarna räddade också stunder av flygresan när alla var trötta och destinationen fortfarande var några timmar bort.

Vad har räddat era semestrar när ni rest med barn?
Någon som har några andra bra tips?

3 reaktioner till “Dessa saker räddade vår semester”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.