Min egna barndomsdröm

När jag var liten så åkte vi inte på semesterresor till södern. Min familj hade helt enkelt inte ekonomi för det. Mamma var ensamstående och skulle ta hand om mig och min syster och då fanns det inte utrymme för södernresor. Det jag alltid suktade efter var dessa flätor i håret som alla kompisar alltid kom hem med när de varit på Kanarieöarna. Flätor eller sedan hade dom snören tvinnade runt en hårslinga. Oj som jag drömde om att jag också skulle få åka på semester och få flätor eller band tvinnat i håret. Tror faktiskt jag var mer avundsjuk på just den detaljen än själva resan. Som barn va de såklart också lättare att greppa. Det var liksom något konkret.

Nåja nu förstår ni ju såklart att jag måste uppleva denna dröm genom Saga. Nu när hon får vara på resan så skulle hon såklart få håret flätat. De två senaste åren då vi varit på Teneriffa har jag frågat om hon velat. Men hon har sagt nej och total vägrat. Så det har inte blivit några flätor. I år var hon genast med på noterna. Hon ville absolut ha flätor, men sen ångrade hon sig för att igen vilja för att ingen ångra sig.

Ja såhär höll hon på fram och tillbaka och jag såg ju på henne att hon ville men sen vågade hon ändå inte. Så efter några dagars velande och funderande kom vi ändå fram tills att hon skulle göra det. För annars skulle hon ångra sig sen då vi åkte hem och det var för sent. Det var minsann nervöst för henne att hoppa upp i frisörstolen, välja färger på pärlor och se på då flätorna gjordes.

Och sen var hon SÅ nöjd så nöjd och dansade och visade stolt upp sina fina flätor med pärlor. Gång på gång konstaterade hon att ” du visste nog mamma att jag ville ” ” du hade nog rätt ”. Hon övervann sin osäkerhet och går nu som en stolt liten primadonna här hemma med sina flätor. Någon dag till ska hon få ha dem men sen måste nog håret tvättas rent från all sand. Så glad att hon vågade och att hon blev så nöjd.

3 reaktioner till “Min egna barndomsdröm”

  1. Sedärja så tjusig hon vart och roligt att du fick din dröm besannad med det med. Samt ja som barn är det ju vissa saker man kan drömma om och inte själva resan som du säger

    1. Ja hon bär minsann flätorna med stolthet. Finns inte på kartan att de fick tas bort ännu 😅 ja en hel resa är lite för diffust för ett barn att ens drömma om, då är flätorna eller ett par nya flipflops lättare 😊

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.