Ett flaggsystem för mig också tack!

Ni som badat på en strand i södern vet hur flaggsystemet fungerar. Det finns 3 olika flaggor som kan hissas upp i en pinne/flaggstång eller något annat lämpligt. Grön är = säkert att simma, gul är = mer krävande och röd = förbjudet att simma.

Ett ganska bra system, klara tydliga regler och alla kan se redan på håll att idag är det gul flagg och då kan vi simma men vi behövde ändå vara försiktiga.

Tänk om jag, och andra människor också för den delen, hade haft samma system. En liten liten detalj som berättade vilket humör jag är på tex. Tänk om barnen och Anton tex kunde se på mitt nagellack och förstå stundens humör. Färgskalan får gärna gå i andra färger än grön-gul-röd men för enkelhetens skull håller vi dem samma nu i tankeleken.

Grönt skulle betyda att man kan bete sig hur som helst, mamma har tålamod och orkar bemöta och förstå och trösta. Jag orkar lyssna på gnäll och jag orkar till och med hänga upp smutsiga utekläder som några klivit ur på köksgolvet och lämnat åt sitt öde. Gul däremot är lite mer gnäll på egen risk, det kan gå bra men det kan också leda till en arg mamma. Gult är liksom mellanläget som kräver lite mer samarbete och inte innehåller fullt så mycket tålamod som det gröna. Röd flagg är inge vidare, prata med pappa och se till att utekläderna hängs upp, smutsig disk plockas undan och för guds skull lämna inga legobitar på golvet. Röd indikerar också att mamma inte ätit något på länge. Så att ge henne en macka är ett smart drag och kan i bästa fall ändra färgen till grön igen.

Lite så tänkte jag, hade det inte varit ganska praktiskt ändå. Att liksom se om någon är lugn och harmonisk eller riktigt nära bristningsgränsen. Bara en liten tanke såhär i väntan på frukosten.

3 reaktioner till “Ett flaggsystem för mig också tack!”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.