Rätt åt er!

Den första hela dagen är förbi och wow vilket ställe vi är på, finns inget att klaga på. Vi äter gott, har det vackert, fräscht och städat omkring oss och vi umgås, simmar, spelar fotboll och leker. Ja vi har det bra mest hela tiden.

Vi har simmat i poolen, inte jag eftersom jag lyckades få mens en vecka i förtid just denna månad. Tack kroppen! Men hade packat med allt som kan behövas om jag eventuellt skulle få mens under resan. Koppen är med så nog ska jag simma i poolen nu också.

Vid middagen hade lilla Adrian, alltså barnens kusin, svårt att komma till ro så jag gick en sväng med honom i vagnen. Det var mörkt, stjärnklart och magiskt vackert. När jag gick där och blickade upp mot stjärnorna hörde jag en röst, en varm och bekant röst som nästan skrattande sa ” det här är rätt åt er ” och jag behövde inte fundera två gånger vem som skulle ha sagt så. Min fammo sa nämligen alltid så, ” rätt åt dej ” när något bra hände. Tex jag fick en studieplats ” det var rätt åt dej ” och så vidare. När jag var liten pratade vi ofta med fammo om vad som händer när man dör, jag trodde då att man får en egen stjärna på himlen och vi tummade med varandra att stjärnan bredvid fammos skulle bli min. Jag tänker alltid på fammo när jag ser stjärnhimlen och där och då på kvällen nådde hon ända fram.

Jag vet att hon hade tyckt just det, att resan var rätt åt oss. Jag vet att hon hade älskat att få se bilder på barnen som leker i vågor och pooler. Någonstans där uppe bland stjärnorna ser hon oss nog nu också.

Nu är vi lite mer i fas med tiden här på Kap Verde och vaknade bara en timme innan frukosten börjar serveras. Vi är redo för en ny dag i värmen, precis som fammo sa är det helt ”rätt åt oss”.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.