Lite kort men alldeles perfekt ändå

Idag var det dags för 1,5års kontrollen på rådis. Läkarkontroll och sedan mätas och vägas, det där vanliga alltså. Gick väl sådär om jag ska vara ärlig, Vidar blev kränkt redan när vi gick från väntrummet och efter det var det inga glada miner före besöket var slut.

Vaccinpick fick han och sedan konstaterade dom att han är lite för mycket på minus på längdkurvan. Nu ska vi då iväg på blodprov för att försäkra oss om att det inte finns några dolda orsaker till att längdkurvan börjat dala. Konstigt ändå, tredje barnet också ändå känns det jobbigt, har jag missat något? Har jag gett honom för lite mat? Ja ni andra föräldrar där ute känner kanske igen er. Försöker tänka att det kan bero på så många faktorer, ny person som mätte, en liten svacka i tillväxten som sedan kommer i kapp igen, kanske han bara blir en kortis? Eller så finns det andra orsaker och då behöver vi väl bli medvetna om dem också.

Vi pratade också om Vidars låga motivation till att gå. Känns ju lagom rättvist av honom att efter besöket så gott som endast gå, till och med vägra vagnen för att få gå själv. Jaja det är inte första gången något av våra barn totalvägrar något hos rådis och sedan sekunden efter att dörren stängs bakom göra det som inget alls.

Idag gick vi alltså på vår första lilla promenad tillsammans bara Vidar och jag. Lillisen ändå, min lilla bebis tultar på där som att han aldrig gjort annat. Äntligen går han också och jag har en sak mindre att fundera över. Det var ju passligt att börja tänka på hans minuskurva gällande längden istället då.

Han är perfekt precis så som han är, vår glada lilla fis. Pigg och nyfiken och börjar mer och mer visa en härligt busig sida. Ni vet när småbarn är busiga och det lyser bus i deras ögon. När dom kiknar av skratt för att dom själva tycker dom är så roliga. 1,5 är en härlig ålder ändå, utveckling i raketfart och ändå så gosig och liten ännu.

4 reaktioner till “Lite kort men alldeles perfekt ändå”

  1. Vår minsting var också sen med att börja gå : ) Minns att jag själv var lite fundersam över det då det heter att dom ”ska” börja gå i en viss ålder (men inte var storasyskonen tidiga heller). Läkaren vid 1,5 årsgranskningen var dock underbart chill och konstaterade bara att hon kan ju helt tydligt, det är bara viljan det är fast på, sen tog det inte många dagar innan det lossnade på riktigt och tösen satte fart : )

    1. Ja jag gissar också att vi pressat honom lite onödigt mycket senaste tiden och nu när det liksom inte fanns press så passade han på 😅 inget av våra barn har heller varit tidiga, 1 år och 2 månader och 1 år och 3 månader var de andra två om jag minns rätt 😅🙈

  2. Vår 1,5 åring är också rätt kort, i synnerhet om man jämför med storasyster i samma ålder. Får se vad de säger på läkarkontrollen för känns inte som han skulle växt särskilt mycket sen senast. Hur lång var V?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.