Vardag igen och ett första steg mot förändring

Idag på morgonen plingade min telefon, Mia frågade om vi var sugna på att joina dem till parken. Perfekt! Vi hade noll planer denna första dagen på vardagen. Skickade iväg Adam till skolan och gjorde oss i ordning för parken. Saga klädde på sig och var taggad för dagis. Vi var inte ens speciellt sena, även om vi de senaste veckorna typ ätit frukost samma stund som vi nu satte oss i bilen.

Det var riktigt roligt i parken, med bra sällskap glömmer man nästan bort att det är blött och rått och ingen snö. Vi hann prata en del med Mia och barnen lekte och var nöjda så gott som hela tiden.

Efter lunch sov Vidde skönt i sin vagn och jag tog tag i dagens stolta projekt. Börja nysta i vart jag ska vända mig för att få hjälp med mitt psykiska mående. Efter googlande och funderande bokade jag sedan en tid. Älskar annars sidor med onlinebokning! Så nästa vecka har jag nu en tid till en psykolog, efter det får vi se vad som händer. Ett första stapplande steg mot att verkligen försöka må bättre igen. Omöjligt att veta vem som kan hjälpa just mig bäst men idag hade jag två krav, svenskspråkig och kvinna. Nu kanske någon tycker jag är löjlig eller till och med dum som väljer på basen av kön, men tro mig när jag säger att det finns saker i mitt bagage som gör att jag inte känner mig trygg med män. Tyvärr är det så, kanske kan se annorlunda på det i ett senare skede. Så stolt över mig själv ändå att jag bokade tiden.

På eftermiddagen gick vi och mötte Adam från skoltaxin. Mysigt att gå hem med honom och fundera kring första skoldagen efter jullovet. Det hade varit en bra dag vilket såklart är härligt, nu var han redan ivrig inför morgondagens skoldag.

Också Saga kom hem från dagis både glad och ivrig, hon tyckte det var roligt att vara tillbaka med kompisarna. Ännu roligare var det såklart att jullovet från dansen också var slut idag. Vardagen med alla hobbyn rullar igång. Från nästa vecka är alla hobbys med i kalendern igen. Efter en dag tillbaka i vardagen har jag nästan glömt hur det kändes att vara ledig. Hoppas vardagen rullat igång bra hos er, fina läsare, också!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.