10 år som förlovade

Idag är det 10 år sedan jag och Anton förlovade oss. Jag minns den där morgonen för 10 år sedan så väl. Vi låg i sängen och pratade om vår framtida familj. Jag var 18(snart 19) och otroligt babysjuk. Jag önskade så att vi snart skulle få en bebis, men ville först gå klart gymnasiet och flytta till Jakobstad. Anton var också sugen på bebis men inte på flytt till Jakobstad och jag tror det var det som bromsade honom.

”Om vi ska planera familj ihop borde vi väl ändå förlova oss” konstaterade han.

”Då gör vi väl det då”

konstaterade jag men ett skratt. Jag menade vad jag sa men sa det ändå lite på skämt.

Anton sprang ut från sovrummet och kom tillbaka efter en stund med ett paketband med sig. Han knöt bandet runt mitt finger jag sedan firade vi. Vi kan ju hålla lite stil här på bloggen och inte skriva ut allt men den dagen duschade inte Anton med regnrocken på om vi säger som så.

Nu blev jag ju inte gravid då, det var nog inte meningen. Veckorna efter detta gick jag på någon jävla pulversoppsdiet och på vårt förlovningskaffe kanske en månad senare åt jag inget eftersom jag endast år pulversoppor. På min abikryssning hade jag kramper i magen eftersom en ätit pulversoppor och sedan mitt i allt åt buffé och drack vin. Kunde inte festa med de andra för jag mådde så dåligt.

Efter studenten flyttade jag ensam till Jakobstad, och jag minns att det kändes skönt att vi var förlovade då. Det kändes som att vårt förhållande var påriktigt och att vi skulle klara av ett distansförhållande några år. Vårt förhållande hade klarat det galant men jag själv klarade endast ett halvt år. Sedan fick jag flytta hem till Anton igen och den hösten (2011) var också hösten vi fick veta att Adam var påväg.

Dessa 10 år som förlovade ha innehållit stora livsförändrande händelser. Vi har fått 3 underbara barn, vi har flyttat 3 gånger (pluss min flytt till jeppis) vi har köpt och renoverat vårt hem, vi har gift oss, vi har fått nya vänner och vi har stärkt vänskapsband med de vänner vi redan då umgicks med. Det är galet när jag tänkte på det, svindlande att 10 år nu gått sen den där morgonen i sängen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.