Många sovtimmar detta jullov

En sak som verkligen är bra med detta jullov är att jag sovit massor. I början stressade jag över att jag ”borde” stiga upp tidigt och få saker gjorda men sen släppte jag kravet och tog långa sovmorgnar de dagar som Anton varit hemma. Har turen att ha en man som alltid vaknar tidigt och så gott som alltid är vaken före barnen ändå. Så för honom är det ingen uppoffring att stiga upp tidigt. Jag har samlat på mig nätter med 10 timmar sömn och märker att kroppen verkligen behövt det.

Nu är vardagen strax igång igen och då finns det såklart inte tid för sovmorgon varken för mig eller barnen. Vet att vi innan nästa fredag kommer vara tillbaka i vardagsrutinerna igen. Känns ändå skönt att återgå till vardagen med ett sömnkonto som i alla fall inte är på minus. Efter graviditet med usel sömn och nattamningar i nästan 1,5 år är det magiskt att få sova ikapp sig.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.