Vidar 1,5 år

Dagen före nyårsafton blev Vidar redan ett och ett halvt år. Visst är det konstigt att det på ett sätt känns som att han föddes nu i somras, samtidigt som han ju varit så självklar och alltid funnits.

Han har inte bråttom om vi säger som så, han har kunnat ställa sig upp mitt på golvet och stå utan stöd i två månader, han har tagit kontrollerade steg i en månad men ändå inte börjat gå. Dagen innan julafton började han äntligen gå lite längre sträckor och nu skulle jag säga att det är ca 50/50 krypa och gå. Känns som att en del av hans frustration försvunnit nu när han kan börja gå, också utomhus är han nöjdare när han går och inte kryper

Annars fortsätter han i samma banor som tidigare. Mer och mer ord kommer, men fortfarande är de viktigaste orden tattoo (traktor) Tatte (patte, alltså han vill ammas.. inte helt okej kanske men ändå gulligt) toto (tomat) Feffe (kaffe, säger något om mängden som dricks i detta hus) dadde (Adde) sacha (Saga) meee (vill med) mamma, pappa, mommo, bobbe (Robbe) faffa, kaka (pepparkaka och andra kex) ja ni fattar.

Maten går i vågor, ena dagen äten han riktigt bra för att nästa dag leva på, ja man undrar ibland på vad. Han ammar fortfarande och också det går i perioder. Till natten och på morgonen innan vi går upp ammar han alltid men vissa dagar skulle han gärna ta sig en slurk typ varannan minut och andra dagar frågar han inte efter det en enda gång. Har inga planer på att aktivt sluta, vi kör på så länge det känns bra för oss båda.

För tillfället sover han bra, en till två gånger på dagen och så gott som alltid hela natten. Somnar vid 20-21 och sover till 8-9 nu när det är jullov. Njuter av att få sova på natten, är så mycket gladare på dagen om jag också fått sova flera timmar utan avbrott i alla fall ibland.

Mer och mer blir han ett litet barn och inte en bebis. Han vill vara med, han vill göra själv, han blir sin egna person och vi andra njuter av honom. Visst kan han testa och gnälla som alla andra barn men familjens lilla ögonsten kommer undan med det mesta. Ni vet yngsta barnet är för evigt en bebis 😉

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.