I väntan på julen

Dagarna rusar på just nu, det blir så tydligt hur snabbt dagarna går när barnen öppnar lucka efter lucka i sina kalendrar. Avsnitt efter avsnitt av julkalendern ses på och jag får bara lov att inse att vi snart är framme vid magiska lucka 12. Varför just 12 är så magiskt är ju att man då vet att halva väntan på julafton är förbi. Som liten ÄLSKADE jag det, nu är det mindre luckor kvar till julafton än det vi redan öppnat. Men nu vill jag bara bromsa. Det finns så mycket som jag älskar med adventstiden. Hade så gärna stannat kvar i magin längre, samtidigt som jag ju vet att magin finns där just för att det handlar om några veckor i året.

IMG_1157

Bilder från när vi dekorerade pepparkakshus, en tradition som vi gjort lättare i år. Köpta delar som dekoreras och sedan limmas ihop. Kanske första gången som vi verkligen hade det roligt när vi dekorerade, liksom från början till slut.

IMG_1152

I år är både Adam och Saga väldigt inne i julkalendrarna, både Panik i tomteverkstaden och Selmas saga. Vi strävar efter att sätta oss framför TVn tillsammans på kvällen för att se dagens avsnitt, Vidar kvällsammas och vi myser. Vi äter frukost i skenet av tända ljus, vi planerar julklappar och räknar hur många dagar det är kvar till julen nu. Jag älskar barnens tindrande små ögon när vi pratar om julen, magin och traditionerna är så enormt viktiga för mig och för dem.

Denna vecka och nästa vecka har vi fullt med program på kvällarna, skolan och barnens hobbyn har julfester, öppna timmar och avslutningar. Helt magiskt krockar inget, HUR kan man ens ha så tur? I måndags fick vi vara med på musiklekis avslutning, igår var det öppet hus på Sagas dans och idag har Sagas dans+rytmisk gymnastik julfest. Saga är både ivrig och nervös inför dagens uppträdande. Men OJ så hon vuxit på ett år, helt otroligt. Nästa vecka har Adams jumpa julfest och vi ska få vara med om det första vinterfesten i skolvärlden. Tänk att första höstterminen snart är förbi, så snabbt vi vant oss med skolan, läxorna och hela den vardagen som kommer med det. Snart ska Saga anmälas till förskolan, okej okej nu bromsar vi och njuter av december först.

Familjen Helenius November 2019 by Rebecka Hagert Photography-75foto : Rebecka Hägert Photography

Det är inte bara julen som barnen längtar efter, SNÖN som lyser med sin frånvaro just nu är verkligen efterlängtad. Vi önskar verkligen att dessa gråa regniga dagar skall bytas ut mot vita vinterdagar innan julafton.

Familjen Helenius November 2019 by Rebecka Hagert Photography-46foto : Rebecka Hägert Photography

2 reaktioner till “I väntan på julen”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.