I år är jag en av julgubbens hjälpredor

Känns stort och väldigt fint att bli medbjuden i gänget av drivna mammor som nu för andra året sköter allt kring Julgubbens Hjälpreda här i Pargas. Konceptet har funnits i många år men ifjol tog detta gäng powerkvinnor över stafettpinnen och i år är då jag också med.

Vad är då Julgubbens Hjälpreda?

Målet är att alla barn i Pargas ska ha åtminstone ett paket under granen. I samarbete med socialen, församlingen, skolkuratorer och privata personer har vi fått veta vilka barn som kan ha extra stor glädje av ett extra paket. Vi vet endast kön och ålder på dessa barn vilket gör att inte ens vi i gruppen vet till vem paketen går.

Hur gör man för att delta?

Det är inte svårt alls, det enda du behöver göra är att gå till biblioteket i Pargas och ta en eller flera lappar. På varje lapp står det kön och ålder på barnet. Står det på finska är barnets modersmål finska och står det på svenska är modersmålet svenska.

När du har lappen är det dags att köpa julklappen. Julklappen bör vara ny och ha ett värde på minst 15€. När klappen är köpt skall den packas in och återlämnas till biblioteket. Viktigt är också att lappen fästs fast på paketet så att paketet hittar tillbaka till rätt barn.

Svårare än så är det alltså inte att köpa årets viktigaste julklapp!

Redan ifjol involverade jag barnen i detta. De fick vara med och köpa, paketera och återlämna julklapparna. Något de pratat om många gånger och frågat när vi ska göra det igen.

Det var två (nåja tre men Vidde förstod kanske inte så mycket ännu) nöjda och stolta barn som gick och funderade vad dom skulle välja för leksak. För varje jul som går så försöker jag lägga mer och mer fokus på att involvera barnen i att GE gåvor istället för att bara önska sig saker. Där fungerar julgubbens hjälpreda perfekt.

Ännu pågår kampanjen en vecka, så har du inte hämtat en lapp ännu så finns där några kvar på bibban. Tillsammans jobbar vi för att alla barn i Pargas skall få ha i alla fall en julklapp under granen på julafton.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.