Inte helt som på Strömsö

Vi hade väckning lite onödigt tidigt i detta hus idag, 4.45 fick jag stiga upp och påminna Adam om att det ännu är natt. I perioder vaknar Adam på natten och har svårt att somna om. Han smyger upp och lever loppan om vi inte råkar vakna. Det blir inte hållbart för någon att han inte sover ordentligt på nätterna. Inatt / eller imorse om man vill, hann han inte vara vaken så länge innan jag vaknade och meddelade att han får komma och sova i vår säng. Han kryper ner i vår säng och börjar hosta, stiger upp för att ta sin astmamedicin och väcker Vidar. Grejt klockan 05.10.

img_0634

Vidar är arg, han vill sova och amma och skrika på samma gång. Efter en stund stiger Anton upp med honom. Jag somnar om en stund och vaknar dödstrött när Anton åker iväg på jobb. Hade jag kunnat köpa mig en sovmorgon hade jag minsann betalt bra idag för att få dra täcket över huvudet och somna om. Jag är ingen morgonmänniska, 9 av 10 dagar är det en liten kamp att ens stiga upp från sängen.

img_0581

Vi startar dagen, skickar iväg Adam till skolan och kommer efter några om och men oss iväg mot dagis med Saga. Humöret är inte helt 100, morgonens uthällda mjölkglas, sura miner, gnäll och skrik finns kvar i systemet ännu. Men vi är i alla fall på väg.

Familjecafe stod på schemat idag och det brukar vara humörhöjande. Men idag var Vidar inte alls på humör. Han blev ledsen för minsta lilla motgång och var trött och gnällig rätt fort. Så efter en hastig kopp kaffe fick Vidde äta sin lunch och sedan tackade vi för oss. Åkte hem igen och konstaterade att denna tisdag förmiddag inte levererade.

Nu sover Vidde, jag har ätit min lunch och ska äta lite choklad och dricka kaffe. Hoppas på att Vidar sover länge nu och vaknar med ett lite gladare humör. På eftermiddagen ska vi gå och hämta Saga från dagis,

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.