En vanlig måndag, med röda ljuslyktor

img_2967

Imorse när jag vaknade hade jag en klump i magen, det var nämligen dags för Adams blodprov och om det är något jag HATAR är det just blodprov. Nåja som tur löste det sig bra och min oro var inte helt befogad. När Saga var inloggad på dagis hoppade jag och Vidar i bilen. Jag kände genast att jag skulle vilja göra något men hade samtidigt inte motivation för något. Som TUR hörde Karin av sig och frågade om vi joinar till parken. Sagt och gjort, förmiddagen spenderades i parken och vips var det dags för lunch.

img_0543

När vi ätit lunch blev det dags för Vidde att sova, han somnade snabbt i vagnen och inne vid köksbordet väntade tända ljus, varmt kaffe och några chokladbitar. Måndagens lugna kaffepaus är helig för mig. Efter helgens, allt som oftast, rätt så späckade program är det ofta så otroligt skönt att bara sitta ner, dricka varmt kaffe och njuta av lite lugn och ro.

Nu har de röda kastehelmi-lyktorna fått komma fram från skåpet igen. Rött är en riktig julfärg för mig och det nästan pirrar i kroppen när jag tänder värmeljusen på borde nu. Snart, riktigt snart är den riktiga adventstiden här. Jag längtar efter den där magiska decembertiden, att tillsammans med barnen få vänta, längta och förbereda inför årets viktigaste högtid.

img_0552

Eftersom vädret är så otroligt grått hos oss just nu så måste jag liksom med våld mysa lite. Grät lite inombords när den fina vita snöns regnade bort under fredagen. Ja, jag vet att det går så varje år, men ändå SNÖN ger mig både energi och julkänsla. Vi kan ju inte påverka det trista och gråa vädret, det är vad det är, men lite tända ljus gör inte saken sämre i alla fall.

Nu har vi några lugna vardagar framför oss innan vi på onsdagkväll åker iväg på en minisemester. Skall bli härligt att umgås med min syster, lilla Adrian och mamma. Barnen ser framemot att umgås med sin kusin och jag LÄNGTAR efter Mia Skäringer på globen en tredje gång. Hoppas ni har en fin måndag!

img_0557

 

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.