Från halloweendisco till akuten

Kvällen igår var verkligen omtumlande. Adam var på halloweendisco och vi andra gick ut och gå under tiden. När det var en liten stund kvar av discot och vi nästan var utanför skolan igen skickade en mamma att Adam var väldigt hostig.

”Typiskt att hans astma skall bråka” tänkte jag ”tur vi har pipan i bilen”. Mötte upp Adam och såg genast att något var galet. ”Mamma jag kan inte andas ordentligt” väste en hes röst fram och oron syntes i hans ögon. ”Jag åt någon äcklig choklad med nötter och nu kan jag inte andas, det blev något tokigt i halsen av det”

När jag hörde nötter och såg hans symtom blev jag lite skraj. Vi hade allergimedicin och astmamedicin i bilen och vi gav honom det samtidigt som jag ringde mamma. Hon tyckte absolut att vi skulle ringa jouren och när Anton gjorde det sa dom att vi genast skulle komma in. ”Blir det värre på vägen måste ni ringa 112” där någonstans kände jag att paniken började växa. Anton och Adam åkte iväg med Antons bil och vi andra åkte till mamma.

Som tur blev läget inte värre, dom kom fram till akuten och fick den hjälp och de mediciner som Adam behövde. Nu finns starka misstankar om nötallergi och Adam kommer nu med en epipen på köpet.

Känns skrämmande med nötallergi, allt är så nytt nu och vi vet inte så mycket annat än att Adam inte ska äta nötter. Vi har redan remis till barnallergiläkare och väntar nu på tid dit.

Oj så många tankar som han rusa igenom huvudet igår, så många rädslor som finns inom mig just nu och samtidigt en stor tacksamhet. Fantastisk vård och en otroligt duktig kille. När man åker till jouren utklädd till ironman går de oftast bra kan jag tro. Han lär inte ha varit enda barnet i halloweenkostym där igår heller.

Nu får vi se vad som händer. För tillfället mår Adam bra igen, vilket såklart är det allra allra viktigaste.

När man ska lugna ner en orolig mamma och en minst lika orolig lillasyster ❤️

2 reaktioner till “Från halloweendisco till akuten”

  1. Oj nej. Jag hann redan tänka att det finns ju i massor av matvaror som de ”varnar” för nötter. Hoppas att han klarar sig undan nötallergi.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.