Kaosmorgon, stukat finger och kaffesällskap

I morse gick INGET rätt. Det började med att Vidar vaknade väldigt tidigt och var superkränkt när Anton åkte iväg på jobb och han inte fick följa med. Det är liksom värsta sveket för honom att Anton åker iväg med arbetskläder (= för Vidde betyder det traktorkläder och då SKA HAN MED ) och han inte får följa med.

IMG_0133

Adam vaknade och hade ännu väldigt ont i sitt lillfinger. Han hade fallit igår på fotbollsträningen och stukat fingret. Det är både svullet och blått och dessutom väldigt ömt. Så genast klockan slog 8 satte jag mig i telefonkön till HVC för att rådgöra med dem. Som vi gissade var det bara att behandla med kyla, värkmedicin och vila. Vi avvaktar och hoppas det skall gå om småningom. Adam fick i alla fall stanna hemma från skolan idag och vila.

IMG_0072

Vi förde Saga till dagis efter många många många om och men kom vi oss till bilen. Något som verkligen provocerar skiten ur mig är när Adam och Saga inte lyssnar. När jag gång på gång får säga ”klä på dig” och INGET händer. Bra dagar är det inget större bekymmer men stressade dagar slutar det lätt med att jag bränner propparna. Höjer rösten och i samma sekund känner jag mig som sämsta mamman i världen. Som tur hade vi 10 minuter till godo och vi hann prata igenom morgonen och krama varandra innan dagisdagen började.

IMG_0071

Körde hemåt igen och kände bara hur jag var totalt tom på energi. Traskade in i köket igen och möttes av allt det kaoset som vi bara lämnat efter oss på morgonen. Det höjde inte humöret direkt. Det som däremot gjorde min (och vår) dag lite roligare var att Karin kom på spontankaffe. En liten timme med henne gjorde att humöret steg uppåt igen, jag tog tag i kaoset i köket och snart är det veckoslutsstädat här igen. (det hade varit klart redan om jag inte fått feeling och inlett projekt städa alla kökslådor, så typiskt mig det också. Det kan liksom inte räcka att plocka undan, nej nej det skall storstädas på kuppen)

2 reaktioner till “Kaosmorgon, stukat finger och kaffesällskap”

  1. Jag måste bara skriva att jag blir så glad av att gå in på din blogg. Du skriver rakt från hjärtat, om dina känslor, om vardagen precis som den är, ja om livet helt enkelt. Du verkar ha fötterna på jorden, och förmåga att uppskatta guldkornen i vardagen. Du berättar så fint om dina barn och om dig själv. Så ärligt och naturligt. Ja, jag ville bara skriva det. Hälsningar från en annan 3-barns mamma. Önskar dig en trevlig helg!

  2. Jag är precis lika. Ibland skiter jag i att städa och sitter och är sur för att det är stökigt hemma och ibland får jag till världens storstädning som betyder att jag organiserar om halva huset samtidigt. 😀 Att man aldrig nöjer sig med något mitt emellan. Hoppas ni får en bra helg!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.