Att hitta min väg tillbaka till mitt tränande jag

Vet ni hur skönt det är att sitta här på söndagskvällen och inte känna ångest. Att sitta här och se tillbaka på veckan som gott med en skön känsla i kroppen. Att inte tänker att jag ”börjar på nytt igen på måndag”. Denna vecka har jag följt min plan, jag har tränat 4 styrkepass och jag har inte hetsätit alls.

img_2540

Ja jag är en hetsätare, en smygätare som varje dag de senare två åren kämpat mot viljan att hetsäta och svälta mig själv. Är inte redo att skriva mer om den delen av mig ännu, den känns så sårbar och nära ännu. Är bara glad att jag inte hetsätit på en vecka. Det betyder på inga sätt att jag endast och enbart ätit hälsosamt heller, men det har inte flippat ur.

Tittar jag då tillbaka i min kalender denna vecka så finns där en sak som saknats länge, regelbunden styrketräning. Goda träningsvanor föder hälsosammare matvanor och hälsosammare och framförallt snällare tankar om mig själv. Snöbollseffekten snurrar för en gång skull med positiva effekter och inte allt det negativa som endast bildar ett enda kaos.

img_2516

Lösningen på så mycket ligger i träningen för mig. Jag vet det, jag har hela tiden vetat det men OJ vilken kamp det varit att nå tillbaka till självbilden av mig själv som tränande människa. Jag försökte hela tiden hitta tillbaka till gamla rutiner, men vår vardag gav inte de möjligheterna. Jag kände mig misslyckad gång på gång eftersom jag inte fick till träningen.

Nu tror jag att jag har börjat hitta en mer anpassad planering och mycket riktigt kan jag konstatera att jag fått till mina 4 planerade pass denna vecka.

High five till mig själv!

img_2462

Är så stolt över mig själv som kom mig iväg till gymmet ikväll efter ett kalas. För många låter det kanske dumt och konstigt med länge nu har jag känt mig så skit om jag ätit något ohälsosamt att jag inte haft varken motivation eller inspiration för träning. ”Ingen vits att träna om jag ändå ätit en massa skit” men efter en bra vecka kunde jag se vitsen och jag kom mig iväg.

Det är en lång och brokig väg att vandra för att hitta den tränande Malin igen. Som jag gått vilse här under de senaste åren, sökt på helt fel ställen och känt mig så borttappad. Jag vill tro att jag är på rätt väg nu, tillbaka till den tränande människa jag var innan allt gick åt helvete.

Känns så skönt att säga det högt, jag ÄR en tränande människa och jag ÄLSKAR att träna.

En kommentar till “Att hitta min väg tillbaka till mitt tränande jag”

  1. Träffar mig mitt i prick! Är själv en hetsätare. Otroligt skönt att höra att jag inte är ensam. Super strongt gjort att stå emot viljan till hetsät i en hel vecka, wow! 🙏

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.