Fredags frågan v. 41

Blank 4 x 2 in

ÄLSKAR att prata om barnnamn så detta passar perfekt att svara på en fredag som idag. Jag tror att de som är mig närmast vet vilket flicknamn jag skulle ge en eventuell dotter. Och det finns också ett pojknamn som jag gillar väldigt mycket och tror att vi skulle ge en eventuell son. Nu svarar ju inte inlägget på frågan eftersom jag inte skriver ut de två möjliga kandidatnamnen, men tänker att vi kan spinna vidare på andra favoritnamn istället.

IMG_8950

Det finns så många fina namn som jag verkligen ÄLSKAR men som av orsak eller annan inte blivit använda. Tänkte jag kunde lista 10 favoriter.

  1. Lova, det är något som tilltalar mig i de namnen. När jag var gravid med Vidar, innan vi visste könet på honom, så fantiserade jag ibland om en Lovisa, som man kunde kalla till Lova.
  2. Love, som ju blir pojkversionen av Lova är också fint.
  3. Isak, ja varför blev inte Vidar en Isak? Jag vet inte helt, i ett skede var jag nästan bombsäker på att han skulle heta Isak. Men det kändes bara inte rätt sen. Så fint namn i alla fall, kommer alltid vara med på min favoritlista. Ines är också ett fint namn som jag länge gillat.
  4. Ines, det är något i det namnet som verkligen tilltalar mig. Min gamla Fammo hette Ina och Ines känns som en variation på det namnet. Hade bra kunnat tänka mig ha en dotter som heter Ines.
  5. Viggo, det var ett alternativ redan då jag var gravid med Adam. Älskar fortfarande namnet. Det skulle klinga fint med Adam, Saga, Vidar och Viggo.
  6. Birk, är en bubblare som klättrat in på min lista den senaste tiden. Känner ingen som heter Birk annat än Birk Borkason då såklart, ett mysigt men ändå coolt namn.
  7. Vide är också ett namn som jag gillar. Lite onödigt nära Vidar kanske, så det namnet är kört för vår del. Lika så en annan favorit nämligen
  8. Ivar, också det en av favoriterna när Vidar skulle få sitt namn. Men i och med att namnet fanns i släkten sedan tidigare föll valet på Vidar istället. Så svårt det där, var går liksom gränsen för om man kan välja samma namn som någons kusinbarn t.ex?
  9. Theo, eller Theodor var också en stor favorit när jag var gravid med Adam. Skulle jag välja namnet idag hade jag absolut valt Theo.
  10. Thyra, också det en bubblare. Gillade namnet från första gången jag hörde det. En Thyra som nummer fyra? Haha på tal om nummet fyra, minns en barnsaga som handlade om en flicka och en drake. Flickan var yngst av 4 syskon och kallades Nelja. Som Neljä liksom. Inte helt fult det heller Nelja.. okej men nu hade jag redan 10 namn på listan.

 

Ja och man behöver inte se länge på listan för att inse att jag gillar korta svenska namn. För mig behöver inte namnet vara sådär superovanligt, det är liksom inte det viktigaste kriteriet. Ju fler barn man har desto viktigare blir det också att namnet passar ihop, sen är det klart att allt passar om man vill att det skall passa. Det viktigaste är väl ändå att man som förälder gillar namnet. Vilket namn tycker nu hade passat ihop med Adam, Saga och Vidar? Nu planerar vi alltså inte ett fjärde barn, men man vet ju aldrig och som sagt namnprat är ju väldigt roligt.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.