10 saker jag inte lär göra igen

I ett gammalt avsnitt av podden Skäringer Mannheimer pratade Anna Mannheimer om att hon tänkt på att hon antagligen gjort många saker för sista gången i livet, utan att hon ens tänkt på det. Började fundera själv och insåg att det finns en del saker som jag gjort men knappast kommer göra igen. Man ska aldrig säga aldrig såklart, men dessa 10 saker finns med på min lista.

10saker

  1. Hoppa från höga höjder. Är inte helt säker på om jag någon gång i tiderna hoppat från både 7,5 och 10m eller om 7,5m kommer förbli mitt rekord. Är dock rätt säker på att jag med åldern blivit så höjdrädd att jag knappast ens skulle hoppa från 5m längre.
  2. Stå på en standup scen. En gång för länge länge länge sedan gick jag en kurs i standup, efter det testade jag också på att uppträna på ÅST. Det gick väl relativt bra, alltså folk skrattade och sådär. Men jag var så jätte jätte jätte nervös innan att jag aldrig kände mig sugen på att göra det på nytt.
  3. Färga håret mörkt. Jag har i olika perioder i mitt liv försökt testa andra hårfärger än ljust men ALLTID kommit tillbaka till att jag vill vara blond. Jag kan ju såklart inte veta att jag aldrig mer kommer färga håret mörkt men det känns väldigt osannolikt.
  4. Göra en piercing. Fick ett infall när jag var 20 och gjorde en öronpiercing i ”snibben som täcker hålet”. Det var vidrigt, höll på att svimma. Efteråt blev det inflammerat och jag fick till slut äta en kur antibiotika för öroniflammation. Har svårt att se var och varför jag skulle göra en till piercing.
  5. Överväga att köpa en hund. Ett svart ögonblick i livet tänkte jag att en hund kanske inte skulle vara så farligt i alla fall. Nu är jag vuxen och kan med säkerhet säga att en hund kommer jag aldrig att ha. Dels för att djur helt klart inte är min grej och dels för att Adam är väldigt allergisk.
  6. Byta från mac till pc, eller från iPhone till android. Jag är ett tvättäkta Apple nörd och har svårt att se att jag skulle välja att byta till ett annat system. Med reservation för vad framtiden har att erbjuda såklart men i första taget lär jag inte byta. Haft iPhone i över 10 år nu och ser ingen orsak till att byta.
  7. Överväga en tatuering. Länge trodde jag att jag nog en dag skulle ta en tatuering, men alltså ju äldre jag blir desto gladare är jag över att jag aldrig gjorde det. Alla mer eller mindre ”lysande” idéer jag haft genom åren. ”be the star you are” ja alltså är rätt nöjd att det inte pryder mitt skulderblad idag. Var och en får göra som de vill men jag ser sällan tatueringar som jag tänker WOW den där var fin. Skönt att jag som 19 åring ändå valde att fega ur.
  8. Publicera före-efter bilder på mig själv och min kropp. Det är verkligen något jag ångrar idag, att jag varit en del av den rörelsen som helt tydligt skammar överviktiga. Det enda som före-efter bilder bidrar med är att få den som publicerar dem att få en liten egoboost, lite bekräftelse. Såklart med text om hur mycket BÄTTRE livet är nu som smalare. Jag vet att det ger mycket likes, det känns bra för stunden men nu i efterhand känns det bara skit.
  9. Dricka öl, nej alltså det är så otroligt äckligt. Ser ingen orsak till att lära mig dricka öl, har som ung druckit det bara för att jag inte fick tag på något annat men alltså BLÄ.
  10. Börja röka igen. Det är nu 8 år sedan jag slutade röka, visst har jag rökt någon festcigarett här och där men det har aldrig varit speciellt trevligt. Senaste åren (innan graviditeten med Vidde) har det endast gett mig ont i huvudet och halsen. Säger inte att jag aldrig mer kommer dra ett bloss eller två, men kommer nog aldrig bli en rökare igen.

Det var 10 punkter från min lista, har du några saker dom du tror att du gjort för sista gången? Berätta gärna någon av sakerna, vi diskuterade detta med Anton igår på kvällen också. Blev väldigt intressant.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.