Därför är det värt att viga kvällarna till barnens hobbyn

IMG_1825

Jag sneglar försiktigt i kalendern och se anteckning efter anteckning gällande barnens hobbyn nu på hösten. ” tar vi vatten över huvudet nu? ” undrar jag.

Sen står jag där vid sidan av fotbollsplanen och ser glädjen i ögonen, möter glada rosiga barn efter både jumpaträningar och danslektioner och när jag nästa söndag igen ser på kommande vecka känns det ändå bra. Ja just nu tar barnens olika hobbyn mycket tid, så gott som varje kväll är det någon hobby, men det ger så mycket mer än det tar. Jag tänker att vi så länge jag är vårdledig har möjlighet att ha kvällarna bokade eftersom vi ändå har eftermiddagarna tillsammans. Adam går inte på eftis och Saga har relativt korta dagar på dagis, vi har liksom utrymme i vår gemensamma kalender för hobbyn. Hade jag jobbat hade det inte fungerat, hade barnen haft mer läxor (än Adam har nu på ettan) hade det inte heller fungerat. Vi njuter helt enkelt så länge det känns bra och börjar det kännas övermäktigt får vi anpassa efter det.

IMG_2139

Så skönt när vissa av barnens hobbyn är självgående också, att jag kan föra dit barnet för att en timme senare söka barnet därifrån och under tiden behövs inte jag. Eller ja jag agerar väl taxi och för någon annan till ett annat ställe haha. Ibland önskar jag att vi skulle bo lite närmare stan, så vi kunde röra oss mer med cykel och mindre med bil. Och på ett vis känns det ju som att jag missar en del om jag inte är med på träningarna. Det är ju så härligt att stå där på sidan av och se barnet göra något dom gillar. På vissa hobbyn kan man bli kvar och se på medans man som förälder ombeds lämna barnet ensam på andra.

IMG_1762

Barnen har hittat flera hobbyn i höst som dom verkligen gillar, det är aldrig gnäll eller bråk om att komma iväg på eftermiddagarna och det är nog det som gör att det känns värt det. Hade barnen varit trötta och griniga hade vi också fått tänka om. Det viktigaste är att det skall vara roligt, så länge barnen har roligt är jag beredd att satsa lite extra för att få vardagen att gå ihop.

Är så glad att barnen vill sporta, röra på sig och lära känna nya barn. Jag tror ju själv att hobbyn och motion är en viktig del av barndomen, något som kommer gynna barnen ända upp i vuxen ålder. Dom får bygga upp sin självkänsla och själva på ett tydligt sätt uppleva att dom lära sig mer hela tiden. När man är såhär liten är det också viktigt att prova på olika saker. Både Adam och Saga har blivit så modiga den senaste tiden. Dom vågar testa nya saker utan att ha mig med. Och jag försöker pussla och kuska så mycket jag hinner för att dom skall få testa på många olika saker.

IMG_2197

Efter träningarna berättar dom ivrigt om vad dom övat på, vad som varit roligt och vad som varit svårt. Det är häftigt att vara förälder till såhär stora barn. Det är häftigt att få följa med och se dem utvecklas.

Vilka hobbyn har ni i er familj denna höst?

En kommentar till “Därför är det värt att viga kvällarna till barnens hobbyn”

  1. Just nu har vi lite ”paus” faktist, båda barnens fotbollsträningar har paus, så det är bara innebandy för båda plus hockeyskola för mellanbror som gäller, ja, och så konst/hantverkskurs för storasyster, men det är direkt efter skolan så räknas inte riktigt ; ) Är riktigt skönt med lite uppehåll, sen får vi se om vi får trycka med mellanbrorsan på på någon kurs nu då han annars bara har helgerna bokade, han mår bra av att ha mycket program.. Just nu ser vår företagarvardag ut som så att vi inte har några lediga dagar, så det ville bli lite intensivt med allt skjutsande i somrast, med diverse turneringar och träningar.. Nu är det bättre då vi har lågsäsong så man kan smita iväg tidigare i alla fall : ) Passar däremot på med några egna hobbyer nu då barnen har det lite lugnare, så helt lediga är vi ju nog inte för det : )

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.