Drömmer om ett hemmagym

IMG_9704

Okej tänker inte ens jinxa detta idag men Vidar har varit feberfri hela natten och dagen utan värkmedicin så jag HOPPAS verkligen att han får bli frisk nu. Antibiotikan har kickat in och tack och lov hjälpt. Vi hade planerat playdate med Mia och lilla W men eftersom Vidde hade feber ännu igår bestämde vi oss för att endast ta en promenix tillsammans. Det var precis vad denna mama behövde idag, att få prata med någon som aldrig dömmer är GULD. Vi tänker så lika kring så många olika delar av livet vilket gör att det är superlätt att prata om ALLT.

När vi hade promenixat vår vanliga runda sov både W och Vidar, så vi smög in och njöt av en varm kopp kaffe och några mackor. Vi var båda så nöjda över att bebisarna sov eftersom vi då kunde umgås en stund till.

Idag kom vi som vanligt in på vårt favoritämne T R Ä N I N G och bara genom att sitta och prata med någon annan som också gillar träning blev jag så peppad. Vi försökte tillsammans lösa ekvationen lite egentid och vilja att träna. Så skönt att någon annan kan bekräfta mina tankar och känslor och verkligen försöka hjälpa. Känner att vi var något spännande och roligt på spåren idag.

Det jag saknar mest just nu är en träningskompis, någon som både peppar och puschar. Tidigare har jag ofta haft sällskap till gymmet och hur mycket jag än gillar att träna så blir det 100 gånger roligare med sällskap. Tröskeln att komma sig iväg blir helt enkelt lägre om man tränar tillsammans.

På tal om att sänka trösklarna så pratade vi också om alternativ till gymträning, som t.ex. hemmagym. Och det är nog något jag skall forska vidare i, att ha ORDENTLIGA vikter och utrustning hemma (i en hall eller garage/källare) skulle i alla fall i teorin vara en dröm. Att kunna smyga iväg och riva av ett styrkepass när det passar in i Vidars sovtider t.ex. hade varit bra. Antagligen är väl tanken mer lockande än själva utförandet, ingen hindrar mig från att göra träning med kroppen som motvikt nu heller. Stång och vikter är inte någon liten investering, så jag skulle verkligen vilja vara säker på att dom kommer till användning OM jag i något skede skulle investera i det. Någon av er läsare som har ett hemmagym? Fördelar/nackdelar? Berätta gärna. Har ju inte mer sällskap hemma än jag har på gym, men avståndet är 0 och jag kunde satsa all tid på träning istället för att behöva förflytta mig hemifrån till gymmet och hem igen.

Jag vet att ett hemmagym är som att köpa PT timmar. Jag kommer fortfarande behöva göra allt jobb själv. Det går inte att köpa genvägar. Jag är inte heller ute efter en genväg utan jag skulle vilja hitta ett sätt att styrketräna som passar in i min vardag. Det är frustrerande att inte få till träningen när jag så gärna vill. Någon som känner igen sig i mina tankar? Någon som har några bra tips?

IMG_9721

Just nu läser jag Lofsans senaste bok, bli hälsoklok och även om jag inte läst så mycket ännu så är det precis den boken jag behöver läsa just nu. Är du också intresserad av boken finns den t.ex. att köpa HÄR (Addlink). Inte för att där finns några genvägar där heller, men där finns kloka tankar från en människa som jobbat med träning länge. Ett steg mot den vardag jag vill ha och mår bra av, med eller utan mitt drömhemmagym.

 

 

 

2 reaktioner till “Drömmer om ett hemmagym”

  1. Åh, de skulle vara drömmen här. Tänkte faktiskt på det igår att jag skulle vilja inreda en liten hörna av vårt garage till hemmagym. Men tror inte sambon går med på det. 😀 Dock ska jag införskaffa en jumppaboll och en kettlebell nu snart. Fick tips att kettlebell är mer mångsidig än hantlar. Men jo, hemmaträning är roligare med redskap.

  2. Hejsan! Vi byggde hus för tre år sedan och satsade på att förvandla ett källarrum till hemmagym. Det är absolut en fördel när man har barn, eftersom det sparar så himla mycket tid! Jag gick från två pass i veckan till tre pass i veckan, bara pga av hemmagymmet. Vårt hemmagym är ca. 15m² stort, men jag tycker det räcker. Vi har några hantlar och en skivstång, gummiband, en ribbstol (guldvärd!), ett löpband (min baby!), en boxningsäck (jättebra för cardio och styrka samtidigt!). Jag springer gärna, och de kvällar när det är regnigt och mörkt ute och man bara har lust att slänga sig framför TV:n, är det mycket lättare att motivera sig att springa 5k på löpbandet framför TV:n (också guldvärd i ett hemmagym!) än att ta sig till gymmet. Vi satsade kring 2000-2500€ på utrustningen, men sa båda upp våra gymmedlemsskap, vilket sparar ca. 130€ i månaden – det lönar sig alltså också ekonomiskt efter en tid. Vad jag tycker är viktigt är att rummet har ett fönster – man måste kunna vädra! 🙂 Och en spegelvägg, men där har Ikea väldigt förmånliga alternativ. Alltså jag har bara positiva erfarenheter av hemmagym – en riktig lyx i vardagen!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.