Så gör en riktigt fotbollsspelare

I lördags var det avslutning för utesäsongen med fotbollen. Något som båda barnen sett framemot eftersom det delades ut medaljer till alla fotbollsknattar. Om det är något som småbarn går igång på så är det ju just medaljer, eller är det bara mina barn? Nåja dagen kom och lag efter lag fick gå upp och ta emot sina medaljer. Det var nervösa små knattar som trippade upp och riktigt nöjda barn som satte sig ner på sina platser igen.

IMG_9472

I Adams lag premierades några spelare, för träningsflit, utveckling och kämparanda. De baren fick också en liten pokal/staty (vad man nu ska kalla det?). Och de barn som inte fick någon premiering just denna gång hade lite svårt att hålla humöret i styr och tårarna borta. Också Adam var besviken över att inte han också fick en pokal. Såklart är 7 åringar besvikna, hade nästan varit med konstigt om dom inte varit. MEN det som fick mitt mammahjärta att svämma över var att Adam gick fram till lagkompisen, gav highfive och sade ”HYVÄ XX”. Att han ens vågar gå fram och säga något på finska var stort för honom. En stund senare gratulerade han en av de andra lagkompisarna som också fick pokal med ett ”grattis bra jobbat”.

IMG_9470

På vägen hem pratade vi om just det. Jag berättade för honom att jag blev så stolt över att han var glad för kompisarnas skull. Att det kändes så fint att han visade för dem att han delade deras glädje. ” det var fint Adam, så gör en riktigt kompis! ” Han tittade finurligt på mig och konstaterade sedan,

” nej mamma SÅ GÖR EN RIKTIGT FOTBOLLSSPELARE ”

Och han har så rätt. Det är en fin egenskap att kunna vara glad för andra även om man själv också hade velat ha pokalen. Det var inget som jag själv som barn var speciellt duktig på. Därför värmer det lite extra i hjärtat att se att det kom så naturligt för Adam. För mig behöver han varken få medaljer eller pokaler för att göra mig stolt, fortsätter han vara en snäll fotbollsspelare är det finare än alla premieringar i världen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.