Obehagligt när febern stiger

Det visade sig under dagen att Vidar inte bara hade lite feber utan i några omgångar hade toppar på 40 grader till och med. Han är vårt första feberbarn ( de andra två har aldrig haft hög feber utan snarare stegring ibland) och jag tycker det är så otroligt obehagligt när dom är superheta och ynkliga. Mellan varven har han orkar helt okej idag, lekt lite och ätit en bulle, men där emellan har han mest vela vara i famnen och ammat väldigt ofta.

Har haft öppenbar för honom just för att försäkra mig om att han får i sig vätska och lite näring. Känns tryggt att ha kvar amningen även om det skär i hjärtat när hans febervarma kropp bökar omkring i min famn. Tacka vet jag febernedsättande mediciner ändå, vilken tur att man med jämna mellanrum kan ge honom lite paus från febern. Han har 3 tänder som alla är fem före att spricka igenom och jag tror att största delen av febern beror på detta. Han är nämligen inte nämnvärt flunssig och verkar inte ha ont i t.ex. halsen eller öronen heller. Såklart beställer vi tid till läkare om han forsätter få höga febertoppar flera dagar. Skulle minnas det var lika senast hm fick tänder.

Det är tungt att gå omkring här hemma och vara på helspänn. Sover han? Hur andras han? är han varmare nu än för en stund sedan? Filt? ingen filt? Har han ont? Har han kallt? Ja ni märker, en riktig hönsmamma blir jag som inte kan fokusera på så mycket annat. På eftermiddagen fick Anton ta över en stund så jag kunde åka iväg med de två äldre barnen på deras hobbyn, en skön liten paus och härligt med lite frisk luft. Ändå kollade jag telefonen med en minuts mellanrum och hörde av mig till Anton flera gånger för att kolla läget.

Nu sover han förhoppningsvis för natten och jag hoppas han får ro att sova många timmar. Hoppas vi vaknar till en pigg och kry liten kille och att vi småningom kan återgå till våra normala rutiner här hemma. En hel dag inomhus är inge vidare för någon, speciellt inte för Vidar som ÄLSKAR att vara ute.

Någon mamma som har barn som ofta får hög feber? Har ni några tips på vad man skall tänka på? Förutom typ vätska? Känner mig så lost i detta med feber, speciellt när termometern visar över 40 grader.

5 reaktioner till “Obehagligt när febern stiger”

  1. Det som vi har fått som instruktion från läkaren (vårt yngsta barn har två gånger haft feberkramp) är att ge både Panadol och Burana samtidigt (man kan vänta ungefär en timme förrän man ger den andra). Jag brukar ge Pronaxen till natten , den verkar i 12 timmar, så är bra medicin att ge till natten.

    1. Jo vi har också gett både ibuprofen och paracetamol. Det har varit väldigt effektivt. Obehagligt med feberkramp, är så rädd för att Vidar ska få de också. Måste vara sjukt läskigt 🙁

  2. Vi har ett barn som får just 40 graders feber när han är sjuk. Då kan det på en halvtimme stiga så högt och plötsligt tar orken helt slut och han kan somna var som helst. Tidigare vaknade han och kräktes efter ca 30 minuter men det verkar ha växt bort. Vi har också fått tipset om att ge burana och panadol turvist. Sen är det fritt fram att dricka en Trip när dom är sjuka, det får dom aldrig annars hemma 😄

    1. Oj, kan tro man blir sliut om det stiger så snabbt. Obehagligt 🙁 vi varvar också Burana och panadol och är väldigt liberala med ”maten”. När det annars är svårt att få honom att äta är inte feber något som gör saken lättare direkt 😉

      1. Samma här, maten är inte pop annars heller 🙂 tänkte på det där med trip ännu, det låter som om dom aldrig får saft hemma 😄 men det är alltså det att dom får dricka med sugrör som gör att dom dricker mera 😂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.