Hormonerna går bananas i kroppen just nu

Är du känslig för mensprat är detta inte ett inlägg för dig, har du däremot erfarenhet av oregelbundna menscykler efter graviditet och amning så läs och tipsa gärna i kommentarsfältet!

2385418995615285117_IMG_9243Ännu en gång kan jag konstatera att jag inte förstått uppskatta saker min kropp fixat innan den mitt i allt inte fixar det längre. Efter tidigare tidigare graviditeter och amningsperioder har min mens ALLTID kommit tillbaka som relativt NORMAL och REGELBUNDEN. Men denna gång går hela systemet helt locco och jag vet varken ut eller in gällande något alls. Monsterblödning ena veckan och mellanblödning följande och allt är liksom ”normalt”. Det är det säkert också, men jag är inte van att ha det såhär.

Kanske det bara har att göra med att jag fortfarande ammar? Tidigare gånger har min mens inte kommit tillbaka innan jag slutat amma helt, så kanske det därför snabbare/genast återgått till det normala? Har varit i kontakt med en av rådistanterna och hon försäkrade mig om att det är helt normalt med oregelbunden menscykeln och mellanblödningar och annat konstigt. Med tiden kommer det återgå till det normala.

Jag hann ju redan stressa upp mig över allt möjligt efter mitt googlande, ja jag vet jävla dumt att googla men är man hypokondriskt lagd googlar man konstiga symtom. Och google har sällan speciellt bra svar heller, allt som oftast när jag googlar symtom har jag någon form av cancer, och det är inte speciellt lugnande om vi säger som så..

Det gäller väl främst nu att vänta in kroppen och hoppas att jag slipper dessa mellanblödningar snart. Ett alternativ var tydligen också spiral, hon på rådgivningen menade att det kunde hjälpa mot mellanblödningar. Är bara så osugen på spiral, så osugen på alla hormonella preventivmedel om jag skall vara ärlig. Min kropp är redan locco, känns inte som att mer hormoner är lösningen då? ELLER?

5716720026842206639_IMG_9240

Någon som känner igen sig? Någon som också fått en helknasig menscykel efter graviditet och amning? Trösta mig med att det snart går om, att jag inte behöver sluta amma för att bli av med mellanblödningarna utan att kroppen reder upp det själv.

Jag som redan tyckte det var skönt att mensen kom igång, ”perfekt! så vet man att allt fungerar som det ska” var de exakta orden jag använde, när jag konstaterade till en kompis att mensen kommit igång igen (efter 2 års paus). Hmm tar tillbaka de orden, hellre hade den kunnat hålla sig borta då om det skall hålla på och strula. Känns dessutom som att mitt humör varit en enda lång PMSperiod de senaste VECKORNA. Min familj kickar väl snart ut mig och jag kan inte ens klandra dem. Livet med hormoner alltså, inte så lätt alla gånger.

2 reaktioner till “Hormonerna går bananas i kroppen just nu”

  1. Ja alltså mensen efter barn är ju nog inte som den var före. Först får jag en lättare blödning som håller i sej 2-4 dagar. Därefter blöder jag jättemycket 2-3 dagar och sen tar det ännu några dagar före jag slutar blöda 😣 tänkte att det skulle jämna ut sej med tiden men icke, såhär har det hållit på i ett par år. Enda skillnaden jag märker är om jag har en stressigare period på jobbet, då blöder jag flera dagar i början. Fick också tips om spiral av gynekologen men har nog inte skaffat en ännu.

  2. Jag valde hormonspiral nu, fick tillbaka mensen väldigt snabbt efter förlossningen. Har haft blödningar mer eller mindre hela tiden sen insättningen för nästan 2 månader sen. Men nu tror jag det börjar reda upp sig. Märker inte av att kroppen skulle påverkas så mycket av hormonspiralen, det märktes nog tydligare skillnad när jag slutade med p-pillren. Så hädanefter blir det nog enbart spiral här.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.