Ännu en lucka fylld med träning

Idag fick jag ett infall och sådär mitt i allt anmälde jag mig själv till en kombi(arbis)kurs. Träna utomhus, ett koncept som linkar crossnature om någon är bekant med det. När Saga var bebis gick jag på just crossnature en hel höst och jag gillade det då, precis lika mycket (om inte lite mer) gillar jag det denna gång.

Det är något speciellt med att skippa gym, speglar, träningstoppar och musiken. Det känns som att det är lättare att fokusera på sig själv när det sker i en skog. Egentligen gillar jag båda, variationen är det som gör set roligt. Älskar ju mina skivstänger men jag älskar också funktionell träning och frisk luft.

Innan jag vågade anmäla mig ville jag vara säker på att parövningarna INTE skulle vara ”lyft ditt par/bär ditt par/ gör knäböj med ditt par på ryggen” inte för att jag inte orkar med mitt par, hade säkert gjort snygga knäböj med dem på ryggen MEN jag vill inte hamna i en sits där någon annan förväntas bära/lyfta mig. Inte för att vara sådan men jag tvivlar på att de andra deltagarna har PBs på över min vikt. Nåja Johanna som drar kursen kunde lugnande meddela att övningar av den sorten inte kommer komma. Vips var jag anmäld!

Ringde Anton och vi pusslade ihop kvällen så att alla skulle hinna med sitt utan att det skulle bli natt innan alla var hemma igen. Där är han så fin min man, så mån om att pussla så också jag ska få lite tid för träning. Det är nog ändå ett fint bevis på kärlek det, att ge varandra träningstid.

Träningen gick bra, kändes rolig och gjorde mig trött. Perfekt alltså. Det bästa med just denna sorts träning är ju att det inte finns något tidigare resultat att jämföra med. Själva deltagandet var prestationen. Kommer absolut pussla in detta flera onsdagar. Jag hinner just föra Saga på rytmisk gymnastik och Adam på fotbollsträning innan mitt pass börjar. Ännu en lucka fylldes alltså med träning, frisk luft och lite kärlek till kroppen.

Nu är jag mör, gårdagens marklyft känns och dagens övningar gjorde inte träningsvärken lättare ännu i alla fall. Så skönt att få krypa ner i sägen nu, slöskrolla lite och sedan somna. Får se hur skönt det är att vakna imorgon sen?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.