Ett vinnande koncept

Man säger väl att en gång är ingen gång med två gånger är en vana? Ja så brukar jag själv säga i alla fall och idag kan jag konstatera att jag och Saga fått in en hiskeligt bra vana.

img_1684

På tisdagar dansar nämligen Saga på ett gym och då har jag ju VÄLRDENS möjlighet att träna under tiden. Hon dansar i 45 minuter vilket är perfekt tid för mig i salen just nu. För att spara tid och hinna träna så mycket som möjligt när vi är där så cyklar jag till gymmet (8km) som uppvärmning. Saga får åka i stolen på cykeln vilket hon tycker är både roligt och lyxigt. När dansen är klar är det bara att cykla hem igen, perfekt cooldown.

img_1667

Det är så skönt att vara igång med styrketräning igen. Att ge mig själv tid för träning är så värdefullt. Tunga vikter gör mig glad, känslan när stången lyfter från marken gör att jag känner mig både stark och cool. Så mycket lättare att gilla kroppen när den får göra saker, lyfta saker och leverera.

Att få tumistid med Saga är också härligt, man hinner prata en del under cykelturen. Hon funderar och sjunger och meddelar emellanåt att jag inte ska lyssna. Tisdagarna blev vår dag, vår träningsdag tillsammans i olika salar. PERFEKT!

2 reaktioner till “Ett vinnande koncept”

  1. Härligt koncept och vad bra att ni har hjälm båda två, även mamma.

    Dock bör du se till att både du och din dotter använder hjälmen korrekt. Nu svävar den lite hit & dit på huvudet och frågan är hur mycket den egentligen skyddar vid ett eventuell olycka.

    Den skall gå lägre ner i pannan och sitta tajt så att den inte flyttar på sig vid ett fall. De finns guider på nätet om du googlar lite.

    Förlåt om jag blandar mig i, men vill bara att ni skall vara fullt skyddade på cykeln.
    Det är rätt vanligt att hjälmen sitter fel. Kanske värt ett blogginlägg kring detta ämne i framtiden.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.