I de små luckorna

88c112c0-3bb7-436b-843e-325f9bec12d8

När jag vaknade idag tänkte jag spontant att det är onsdag typ, tills det slog mig att det faktiskt redan är fredag. Veckan har verkligen rusat fram i en hiskelig fart och jag har inte hunnit ha tråkigt alls om man säger som så. Nu är nästan alla av barnens hobbyn igång, vilket betyder att måndag – torsdag är det någon eller båda som har program.

img_1204img_1196

I vårt schema just nu har det ibland känts lite svårt att få till tid för träning / motion för mig själv. Det är liksom hela tiden något annat som skall göras. Men denna vecka har jag faktiskt hittat luckorna där det finns tid för lite träning eller en promenad och OJ så mycket bättre jag mått. Jag tog helt enkelt ett snack med mig själv där jag konstaterade att jag måste släppa de krav och önskningar på träningsmängd som jag har på mig själv, eftersom jag vecka efter vecka inte når dit. Så gott som varje dag finns det ju någon liten lucka, en halv timme eller så, som är som gjort för en promenad med vagnen eller ett träningspass.

Så denna vecka har jag gått på två pass på gymmet, tagit en längre eller kortare promenad varje dag med vagnen och känt mig både nöjd och glad med mig själv. En känsla jag inte känner överdrivet ofta annars. Med sänkta krav är det ju lättare att lyckas och de knasiga är ju att jag med sänkta krav rört på mig långt mycket mer än de veckor som jag planerat enligt den mest effektiva träningen. Just nu är den bästa träningen / motionen den som blir av.

img_1139

Jag måste helt enkelt släppa det gamla nu, släppa den träningsmängden som jag för 2 år sedan (faktiskt två år!) hade för jag är inte där nu. Det är inte rimligt att ha det som mål just nu, knappast ens om några år. Livet och vardagen ändras och då måste träningsvanorna också ändras, känns så självklart när jag skriver det här men i min hjärna har det varit allt annat än självklart. Kunde kalla mitt nya koncept luckträning, ett koncept som helt enkelt går ut på att hitta motionsmöjligheterna under luckorna i vardagen. Inget koncept jag kommer bli rik på eller så, men kanske piggare och gladare.

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.