En spännande dag

1906170954310232183_img_8770

Adam och Saga var både ivriga och lite nervösa imorse. Adam hade sin första skoldag och Saga började i ny grupp (och sista året på dagis). Det blev en fin dag och jag är så tacksam över alla glada miner, så glad över att inte behöva säga hejdå till någon med tårar i ögonen. Minns tillbaka på starten på förskolan ifjol, att säga hejdå till en så ledsen och osäker pojke var tungt. Men nu, ja nu vinkade han lite lätt till mig och tyckte jag bra kunde gå ut från klassrummet. Han har vuxit massor på ett år, självsäker på ett helt nytt sätt. Dagar som idag blir hans stora framsteg verkligen tydligt.

-5136017792605790502_img_8686

Innan skoldagen började mötte Adam en av sina bästa vänner i aulan, och OJ så härligt att se hur glada de var över att träffas igen. Kramade om varandra och traskade genast iväg på egna äventyr. Det gjorde ju saken mycket lättare, att veta att han har goda vänner omkring sig. Också Adam kände sig trygg med goda vänner på klassen.

Skoldagen hade varit rolig och det var en GLAD Adam som mötte mig när dagen var slut. Vi väntade sen ännu på hans taxi för att öva åka den, smått kaos med taxiåkandet innan han lärt sig och vet vilken taxi han ska hem med. Som tur är det bekanta chaufförer så allt gick prima där också. Imoron ska han då åka iväg ensam med taxin utan att hönsmamman kommer emot på skolgården och sedan hem igen med taxi. Det kommer säkert att gå bra, snart är det lika självklart som förra årets taxiåkande.

1711099708301717920_img_8761

Sagas dag hade också varit rolig, dom hade utforskat sitt nya område och bekantat sig med varandra. Enda felet med dagen var att jag kom för tidigt efter henne. Hon (till skillnad från Adam) är inte alltid så sugen på att komma hem. Får se lite hur vi anpassar tiderna så att det fungerar och känns bra för alla.

En fin dag på alla sätt och vis, men nog känner jag att jag varit spänd inför detta. Gått med en lätt huvudvärk hela dagen idag och varit trött. Sov inte så många timmar inatt, var LIVRÄDD att vi skulle försova oss. Vaknade i panik några gånger innan väckarklockan ringde.

Nu sover barnen sedan några timmar och denna mamma har för första gången på länge haft lite egentid på kvällen. Inte fy skam det heller. Kommer somna lycklig inatt. Vi fick en bra start och nu är det bara att jobba vidare. Ska försöka släppa att mitt inplastande av Adams mattebok inte blev perfekt. Jävla luftbubblor ändå. Har vält lärt mig plasta fint tills Vidar skall börja skolan.

7787400346289556388_img_8772

2 reaktioner till “En spännande dag”

  1. Vad roligt att höra att det gått bra 😊 hos oss behöver vi inte plasta böcker mera, vi sparar på miljön sa läraren 😊

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.