10 saker du kanske inte visste om mig

Carro hade gjort ett inlägg med fakta kring sig själv och jag tycker alltid det är lite roligt att läsa vilka konstigheter folk håller på med. Så därför tänkte jag idag dela med mig av 10 saker du kanske inte visste om mig. Någon som känner igen sig eller är jag ensam med mina konstigheter?

 1. Jag tycker inte om getost, mögelost eller andra enligt mig ”äckliga” ostar. När jag ser folk som myser med ost och vin tänker jag stilla för mig själv att det är bortkastade pengar. Liksom godis och en colazero är ju 1000 gånger godare och billigare.
 2. Jag har inte förstått mig på tjusningen med sushi. Lite skeptisk till alla som ÄLSKAR sushi, haha tror typ att folk överdriver bara. Har inte heller gett det en ärlig chans på länge, så jag borde ju inte döma ut det helt såklart. Men behöver man lära sig gilla sushi? Går jag miste om något? Dyrt är det i alla fall.
 3. Jag somnar bäst om Anton kliar mig på ryggen. Alltså det är det BÄSTA som finns och det skönaste man kan göra innan man somnar 😉 Kli på ryggen är bättre än massage alltså. När jag var barn nattade alltid Fammo mig med att klia på ryggen och pilla i örat. Så mysigt och tryggt. Behöver knappast säga att barnen är lika, dom somnar bäst när någon kliar dem på ryggen.
 4. Jag har dyslexi (googlade hur det ens stavas) och tycket det är jobbigt när någon vill göra sig lustig över felstavade ord i bloggen t.ex. Förstår att det kan kännas konstigt för någon som kan stava utan problem, man kan tänka att det handlar om slarv eller liknande. Så som många gjorde då jag gick i skolan, jag hade inte problem med läsförståelse eller så kunde bara inte stava. Engelska ska vi inte ens prata om, googlar fortfarande de flesta engelska orden som jag skall skriva. Fick alltid skriva om engelska proven eftersom orden var felstavade. Har redan nu lite ångest över att börja hjälpa Adam med just den delen av skolgången.
 5. Jag har telefonskräck och i mån av möjlighet ringer jag inte. 8/10 telefonsamtal som behöver ringas i detta hus får Anton sköta. Ringer endast om det är panik bråttom eller om det gäller min egna hälsa. Men t.ex. när vi behövde få veta vilka tider Adams taxi kommer och hämta honom så var det Anton som ringde.
 6. Om jag är ensam och ska se en serie eller film väljer jag en glad romantisk komedi eller barnfilm. Jag klarar inte av att se på läskiga filmer själv. Blir helt enkelt för rädd. Hade gärna läst läskiga böcker men vågar typ inte. Förr gillade jag att se både läskiga filmer och serier men inte längre. How I Met Your Mother, modern family, Friends är det jag kollar på om jag är ensam.
 7. Jag tycker inte om att sova ensam hemma. Tycker det är obehagligt. Kan inte heller somna om jag vet att Anton kommer komma hem på natten. Är rädd för att bli rädd, låter kanske knäppt men sådan är jag.
 8. Det finns inte pengar som skulle få mig att hoppa fallskärm eller bungyjump. ALDRIG i mitt liv. Jag skulle inte göra det, har alldeles för mycket dödsångest för det.
 9. Jag kan inte äta makaronilåda eller leverlåda med gaffel och kniv, måste äta det med sked. Om jag äter soppa måste jag också mosa grönsakerna och potatisen så att det blir en röra. Dock får man inte mosa med köttet / fisken / korven. Det skulle ju bli äckligt, hahah
 10. Jag kan förlåta men jag glömmer aldrig. Om någon gjort något fel mot mig, sagt något fult eller gått bakom min rygg kan jag absolut förlåta och gå vidare. MEN jag glömmer aldrig. Det är inte speciellt charmigt att vara långsint jag vet, men om jag på riktigt blivit sårad sätter det sig på djupet hos mig. Hur jag än skulle vilja glömma så är det svårt, känns som att jag alltid är medveten om risken att det kan hända igen.

Familjen Helenius by Rebecka Hagert Photography-97foto: Rebecka Hägert Photography

2 reaktioner till “10 saker du kanske inte visste om mig”

 1. Nä, sushi förstår jag inte mig på heller, däremot mosar jag gärna potatisen i soppan. Jag har också haft grym telefonskräck, men den har blivit lite bättre i och med att jag tvingats ringa samtal i jobbet.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.