Varje år är det samma sak

Jag minns så bra när jag i våras konstaterat, gång på gång med olika vänner, att det är så bråttom med allt just nu men SEN bara det blir sommar och sommarlov kommer vi ha tid att ses. Varje augusti sitter jag här som ett stort frågetecken. Vad HÄNDE? Vart försvann all den där EXTRA tiden jag skulle ha? Alla dom där varma kvällarna jag skulle sitta och prata med någon vän, över en kopp te eller ett glas vin (okej okej colaZero). Sist och slutligen har jag mer tid för både vänner och egna intressen när vi är inne i vardagen. När jag kan ta någon timme mitt på dagen, när Vidar sover, för bara mig själv och välja om jag vill spendera den i soffan, kaffebordet med en vän eller ute på en promenix.

Malin-och-Frida-230

Tänk att jag inför varje sommar tror att jag kommer ha så himla mycket extra tid, samtidigt som jag då också vetat att vi har 3 barn här hemma som alla kräver sitt. Med facit på hand förstår jag ju att sommarlovet inte magiskt levererar tid för allt det där extra. Helt ärligt kommer ju den tiden aldrig gratis, det är liksom ingen som kommer fråga mig en morgon ” nämen Malin, ska inte jag sköta alla barnen idag så att DU kan ta en kaffe med någon vän ” och att det då dessutom skall passa vännen med en kaffe just den dagen och att den vännen också magiskt har fått barnvakt. Ja, egentligen är det väl konstigt att man alls har några vänner kvar efter småbarnsåren, haha så skönt att de flesta är i samma rumba som oss och VET hur det är. I vardagen är vi också rätt duktiga att ses, någon timme i en lekpark, en halvtimme efter träningen, ett telefonsamtal eller 5 minuter efter fotbollsmatchen. Under sommaren blir det bara paus, även om jag varje år tycks tro att det inte skall bli det.

_MG_6656

Mitt i allt är väl den sommaren här, när barnen är så stora att dom är iväg på egna äventyr hela högen och jag får den där tiden. DÅ ska jag umgås med alla fina vänner, dricka kaffe och prata ostört. Tills dess dricker vi halvkallt kaffe med lite sand i, på kanten av en sandlåda i någon lekpark. Vi avslutar alltid en mening med .. nej kasta inte sand på varandra, ta inte nappen från X eller nej man får inte slå en spade i huvudet på någon. På något konstigt vänster är det härligt det också. Det som fungerar just nu.

799A6469

Det låter kanske som att jag är bitter, men det är jag inte. Senast igår konstaterade jag att jag är så jäkla nöjd och lycklig just nu. Sommaren har varit härlig, även om jag gärna hade umgåtts mer med mina fina vänner såklart. Men jag hade aldrig bytt bort min sommar mot en massa egentid heller. Jag längtar inte bort, vilket är skönt. Hade jag haft ett megabehov av egentid hade jag löst det, det är jag nästan bombsäker på. Den tiden kommer, och nästa vår ska jag försöka komma ihåg att ha lite mer realistiska mål för umgänget med vänner. Att veta att vi har varandra även om vi sällan ses är det viktigaste. Och så ibland när alla stjärnor står rätt får man till en kompisdate helt utan barn. Imorgon är en sådan dag, då ska Karin och jag ut och äta tillsammans bara vi två. För första gången denna sommar.

_MG_6662

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.