Funderingar inför skolstarten

Familjen Helenius by Rebecka Hagert Photography-258foto : Rebecka Hagert Photography

Vet att många av er som läser min blogg (tusen tack för att ni gör det också! Tackar er allt för sällan) har barn som redan går i skolan. Och nu funderar jag på några saker, sådär passligt någon dag innan skolan börjar. Ni får supergärna hjälpa en förvirrad blivande skolbarnmamma lite.

Inneskor? Har man det i skolan? Och hurdana har man i så fall? Är det liksom ”dagistossor” eller crocs eller riktiga inneskor? Förstår ju att man själv får välja såklart, men tänker om ni har testat olika? Vilka var i så fall bäst.

Är det något annat som man behöver tänka på såhär inför första skoldagen? Mitt huvud är redan fullt av taxiåkande och det praktiska kring den delen, är lite nervös över att jag glömt något annat.

Han har sin skolväska fixad, penal och några pennor i den. Vad annat behövs? Eller behövs inte något annat?

Adam är inte speciellt nervös inför skolstarten, så jag kan ju inte visa hur pirrig jag själv är. Har ju typ svårt att somna på kvällarna för att jag ligger och tänker på HUR min lilla lilla bebis ska klara sig där på skolgården. Alltså jag förstår ju att det kommer gå bra. Men att intre stressa och fundera för mycket har liksom aldrig varit mina starka sidor. Rätt nöjd över att stressen kryper fram först nu och inte redan vid midsommar.

6 reaktioner till “Funderingar inför skolstarten”

 1. Han klarar det bra. Taxin kan han ju redan så 👍
  Inneskor rekommenderas, annars är nog strumporna helt svarta (åtminstone i malms skola måsta man vara utan uteskor inne)
  Penal och väska är väl det viktigaste. Vet inte riktigt vad allt de får från skolan nuförtiden, men de får typ gummi, blyertspenna, linjal och färgpennor (beror säkert på vilken skolan man går i).
  Bokplast är bra att ha färdigt hemma, den lite tjockare och dyrare sorten 🙂
  Denna hispig dagistant till mamma var lite panik över det att inte träffa de vuxna som haft hand om mitt barn under dagen, så det blev ganska många mail i början (fanns inte wilma för 14 år sen ;))

  Kommer nog inte på ngt mera. Allt brukar börja rulla på bra! Lycka till med skolstarten

 2. Vår pojke börjar också ettan. Crocs tänker jag att är enklast, snabbt att få på och av. Rasten är kort så med tanke på alla kläder som ska på och av på 15 minuter så är det enklast.

 3. Hej!
  Går säkert jättebra för er,du är en så duktig och omtänksam mamma.Jobbar själv på skola och vet att inneskor är jätteviktiga.Man halkar inte så lätt och då det är vått på golven eller klott i matsalen är det äckligt att gå strumpfota.Även jättebra att märka alla saker med namnlapp eller skriva med tusch för de små ettorna brukar vara ganska bra på att tappa bort och glömma sina saker.I penalen räcker det bra med det ni har där nu och läraren meddelar säkert på Wilma om nåt mera behövs!
  Trevlig skolstart!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.