När storebror är iväg på egna äventyr

Igår packade Adam väskan och åkte iväg på egna äventyr till stugan. Härligt för honom att ibland få åka iväg helt själv och bara fokusera på sig själv. Inte för att han behöver ta hand om sina syskon här hemma heller såklart, men han är till personligheten en omhändertagande storebror. Det är hårt för lillasyster att inte få följa med, hon är van att så gott som alltid få göra samma saker som Adam. Hon köpte inte konceptet med att inte följa med först men nu njuter hon också av att få vara störst. Hon har ro att i timmar leka själv utan att någon annan blandar sig eller vill bestämma

Familjen Helenius by Rebecka Hagert Photography-244 (kopia)foto : Rebecka Hägert Photography

Jag är inte van att inte ha alla barn hemma, jag är inte van att vara ifrån barnen alls egentligen speciellt inte övernatt. Efter att Vidar föddes har jag varit riktigt dålig på att ha egentid, hoppas på att bli ens lite bättre på det nu på hösten. Det behövs nog, även om det känns svårt. Idag ska vi alltså ha fredagsmys utan storebror, Saga ska få bestämma både middag och film ikväll och vi njuter av mycket tid tillsammans hon och jag. Det är nyttigt att sakna varandra ibland också konstaterade vi igår när hon skulle sova. Det var inte lätt för henne att somna när Adam var borta ” det känns så tomt här på vinden ” konstaterade hon. Och ja även om det är härligt att Adam har det roligt när han är på vift så saknar vi honom till 1000 och det blir ÄNNU härligare när han är hemma igen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.