5 av 5 solar

IMG_8591

Nu är vardagen delvis igång igen, Anton är tillbaka på jobb och det gör oss andra också lite mer medvetna om att den riktiga vardagen med skola och dagis snart är här. Om exakt en vecka börjar hela rumban igen. Denna vecka körde fotbollen igång igen efter en liten sommarpaus och direkt fick dagarna lite mer struktur igen. Det är ju skillnad på vilken dag det är nu, vilket det inte varit på ett bra tag.

Vi har redan haft sommarlov i över 2 månader och i alla fall jag själv börjar känna mig redo för lite mer rutiner och mindre program. Juli blev en månad med massa program för oss, det var dop, simskola, 2 varv till österbotten och en resa till Sverige. Allt har gått över förväntan och jag är så glad att vi tog revansch på förra årets fiasko. I år fick vi igen till den där härliga teamHelenius känslan. Tror vi alla är överens om att Antons 2 semesterveckor levererade allt det vi hade önskat och lite till. Ja egentligen har nog hela sommaren levererat.

IMG_8212

Är så glad att barnen fått vara lediga hela denna sommar, så att vi alla hunnit landa i att vara tillsammans. När alla är lediga finns det tid och utrymme för det där lilla extra. Som att t.ex. låta Adam vara vaken när de två yngre somnat för kvällen. En kväll smög vi iväg till köket och käkade glass bara Anton, Adam och jag. Mysiga små stunder.

Årets simskola var också en lyckad historia, så skönt att Saga nu också är så stor att hon kan vara med. Även om vädret inte var det bästa så blev hela simskolan ändå kvar som ett fint och positivt minne. De två veckorna bidrar såklart också till känslan av ett lyckat sommarlov.

Familjen Helenius by Rebecka Hagert Photography-268 (kopia)foto: Rebecka Hägert Photography 

Mest har vi bara tagit det lugnt. Barnen har lekt, sprungit över till kusinerna och simmat. Kravlöst och härligt, men som sagt vi börjar nog alla vara redo för vardag igen. För även om Adam och Saga är bästa vänner så kan dom reta gallfeber på varandra och framförallt på MIG. När dom två gaddar ihop sig gäller det att hålla sitt egna humör i styr. Gång på gång förvånas jag över hur provocerande en 5 & 7 åring kan vara. Det är mycket lek och kärlek men visst ryms det med både bråk och gnäll i vardagen också.

IMG_5941

Sommaren som inleddes med kalasfirande i massor höll alltså måttet. På tal om kalaset har jag aldrig bloggat om det ännu, ska ta och göra det ASAP. Jag hoppas att barnen ser tillbaka på sommarlovet med samma värme och glädje som jag. Spännande tider framför oss nu också med skolstart för Adam och ny dagisgrupp för Saga.

Börjar ni andra vara redo för vardagen? Eller njuter ni för fullt av sommar och semester ännu?

 

En kommentar till “5 av 5 solar”

  1. Blir så glad av att läsa att andra haft ett skönt sommarlov, vårt blev inte riktigt som planerat 😄 först böt mannen jobb vilket resulterade i två veckor kortare sommarlov för barnen. Detta ledde till att jag är fyra veckor ensam med barnen. Ena är en riktig vilding och andra ska börja skolan och har massor med funderingar kring det. Till på köpet har vi hunnit vara sjuka mitt i hettan. Och nu verkar sista veckan regna bort 😂 jag lever i hoppet om att vår sommar nästa år blir precis sådär härlig aom er var i år 😊

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.