Sommarsemester 2019 dag 2

När vi åkte iväg till Sverige på lördagskvällen stannade vi för att fylla luft i ena däcket. Bilen varnade nämligen att trycket var lite lågt. Följande morgon när vi körde av båten meddelade bilen samma sak och vi fick leta upp en bensinstation för att fylla på. Ni förstår säkert vart detta slutar? Anton hittade ett hål i däcket och luften hölls sämre och sämre. På söndag var det omöjligt att hitta någon som kunde reparera däcket så vi fick snällt vänta till måndag.

På morgonen när vi skulle åka mot däckfirman fick vi ta fram reservkompressorn och fylla däcket eftersom det var väldigt tomt efter en natt på parkeringen. Som tur har vår bil en mini kompressor och efter någon extra timmes väntan rullar bilen problemfritt igen. Vi hann till exempel leka i SPÖKparken en stund då vi väntade på vår tid till däckfixning.

-4300396283323831514_img_7923

När däcket väl var fixat styrde vi bilen mot dagens program nämligen KOLMÅRDEN.

Vi valde att köpa biljetter till två dagar eftersom prisskillnaden var liten och vi inte ville känna att vi måste stressa oss igenom allt det roliga. Förra gången (2017) vi var här var det också najs att gå två dagar och också denna någon kändes det perfekt att inte vara tvungen att hinna med allt dag 1.

Om det var roligt att vara på Kolmården med en 3&5 åring för två år sedan var det ÄNNU bättre att vara där med en 5&7 och 1 såklart åring. Adam och Saga hade så roligt tillsammans och med oss. Vidar sov skönt i vagnen över 3(!!) timmar och var annars nöjd och glad så gott som hela tiden.

Barnen ville såklart åka karuseller i Bamses värld så där började vi. Vädret var inte helt toppen men vi hade utrustat oss med jackor, regnskydd och paraply så vi fixade alla regnskurar utan större problem. Tack vare regnet var det rätt lite folk där, köerna var minimala och vi kunde tex kliva ombord på safari linbanan utan att köa ens en minut. Annars är det ju köerna som är det tråkiga. Vi hann också äta eller fika innan någon blev för hungrig vilket gjorde att vi klarade oss hela dagen 10.30-20.10 utan skrik och bråk. Sista timmen var rena lyxen, typ inget folk kvar och barnen kunde välja och vraka vad dom ville göra. Tror dom åkte en karusell 3 varv innan dom ens behövde kliva av, eller sen ville dom kliva av.

Det var en trött familj som snubblade i säng på kvällen. Telefonen berättade att vi gått 11km, så stolt över barnen som tappert traskade på utan gnäll. På kvällen innan vi åkte hem laddade vi upp med lite dunderhonung också, perfekt avslut på en rolig dag. Och det bästa av allt var ju att tänka att vi kommer tillbaka dagen efter.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.