Sommarsemester 2019 dag 1

Så var den första semesterdagen förbi. Det blev en väldigt händelserik dag även om vi imorse då vi vaknade inte visste annat än att vi på kvällen skulle somna på ett scandic hotell i Nyköping. Vi hade inga planer alla då vi rullade ut från båten och jag vet inte hur det är med er andra men för oss fungerar nästan de dagarna bäst. Inga måsten och inga förväntningar som kan gå i kras.

Vi satte navigatorn på Nyköping och körde till vårt hotell, som tur var vårt rum redan ledigt och vi kunde checka in direkt på morgonen. Lite frukost i magen gjorde susen och sedan åkte vi på upptäcktsfärd i Nyköping. Ingen av oss har varit här förr, men efter lite googlande hittade vi två spännande lekparker som barnen ville se. Dinosaurieparken och piratparken och ja som så många gånger förr konstaterar vi att Sverige levererar familjesemester på helt annan nivå än Finland. Alla dessa fina parker, blir så avundsjuk på utburet.

IMG_7857

IMG_7866

Vi hittade allt möjligt spännande när vi strosade omkring, ett glasscaffee, ett museum, en låååååång vågbrytarpir och massa fina lyxbåtar. Vi käkade lunch på max och vilade en stund på hotellet innan barnen blev badsugna. Vi googlade fram en simhall och plaskade och simmade där tills vi var tröttare än trötta. På kvällen röstade barnen på pinchoS och vi vuxna var inte sena att haka på. Det var på gränsen till för trötta barn och vuxna som traskade in på pinchoS, men vi klarade oss med förståndet i behåll och tror inte vi störde andra gäster heller.

Tillbaka på hotellrummet hann vi bara läsa halva Bamseboken innan barnen sov skönt. Nu hoppas vi på en bra natt så att vi alla är pigga och glada imorgon. Då väntar nämligen dag 1 på Kolmården. Hoppas dagens sommarväder och strålande sol håller i sig. Det var minsann härligt att njuta av sol och varmt sommarväder.

IMG_7900

IMG_7908

Vi har det alltså hur bra som helst, redan nu har denna semester slagit fjolårets med hästlängder.

En kommentar till “Sommarsemester 2019 dag 1”

  1. Rekommenderar Tom Tits experiment i Södertälje om ni har tid. Vi var där i fjol med en 6-åring, en 4-åring och en ett-åring på vägen hem från Kolmården. Vi gillade stället.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.