Semester hos oss

Igår kväll har vi firat, dels barnens prestationer på simskolan men också det faktum att Anton nu (eller tja i kväll om man vill vara petnoga) har S E M E S T E R i två veckor. Att Anton är ledig är inte någon vi är direkt bortskämda med, så vi har verkligen sett framemot lite familjetid. Redan ikväll styr vi kosan mot VikingGrace för att åka över till Sverige. Där kommer vi stanna några dagar, besöka Kolmården och bara umgås. Många undrar säkert varför man genast måste stressa iväg med familjen om man för en gångs skull är ledig. Det finns ett mycket enkelt svar på den frågan, Anton bor och jobbar på samma ställe, är man ledig från en del av jobbet finns det alltid massa annat att göra. Han kan liksom inte vara ledig och hemma. Så för att ge barnen lite familjetid brukar vi alltid försöka komma oss iväg på en sommarresa. Andra veckan ska vi en sväng till Österbotten och sen avslutar vi hemma. Kanske något hinner bli gjort här hemma eller så blir det inte. Vi får se. Men som sagt ikväll åker vi till Stockholm.

IMG_3447såhär såg vårt lilla gäng ut förra året

Hoppas verkligen att det blir en lyckad semester, det är alltid lite riskfyllt att dra iväg på semester när familjen är svältfödd på familjetid. Även om det som sagt är behövligt att komma iväg. Själv har jag ofta skyhöga förväntningar på resan och hur MYSIGT det skall bli och minsta lilla motgång riskerar att ”förstöra” allt. Är medveten om denna utmaning och försöker jobba aktivt för att inte låta utmaningen förstöra.

Förra årets semester var ett exempel på katastrofsemester, det var många faktorer som gjorde det så gott som omöjligt att njuta. Vidar var nyfödd, Anton var sjuk, amningen utmanande och jag var totalt slut. I år ser förutsättningarna bättre ut, vilket jag såklart hoppas skall gynna semestern. Jag vill tro att det blir roligt.

Igår på eftermiddagen åkte vi iväg till parken där vi mötte upp Karin med familj. Pojkarna åkte och hämtade pizza och sedan hade vi picknick i parken med Pizza-Perjantai. Ett perfekt sätt att inleda semestern på och avslutat de roliga veckorna tillsammans på stranden. Låt semestern börja!

IMG_7845

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.