Fina simskoledagar på stranden

Det var med blandade känslor vi packade ihop sakerna inför den sista simskoledagen för denna sommar. På ett vis är det skönt att det är över, det är ju rätt krävande att komma iväg med 3 barn på morgonen och se till att simkläder, handdukar, picknick och allt det andra är med. Men på samma gång är det tråkigt, barnen har haft så otrolig roligt på stranden och i vattnet. Jag är så glad över att båda barnen fick vara med i år, åldersgränsen är 5 år så ÄNTLIGEN fick Saga vara med. Hon har väntat i ett helt år nu.

4505eed7-95e8-427b-bcb0-91348c4f81ef

IMG_7726

Saga hade som mål att klara av det första märket, vattenvanemärket och visst fixade hon det. Att doppa ansiktet har varit något som hon fått kämpa med, under helgen övade vi extra i Vasa och hon kunde stolt visa att hon nu KUNDE under andra veckan. Vattnet har varit rätt kallt 15-17 grader och Saga fryser lätt, så inget har kommit gratis för henne. Hon har tappert kämpat, gått och simmat alla gånger och även om hon skakat massor efter simningen har hon inte gett upp. Jag är så stolt över henne och hennes fina prestationer under dessa två veckor.

IMG_7799

IMG_7780

Adam imponerade också, klarade av 2 simmärken och dessutom 2 distansmärken. Han simmade 25 och 50 meter vilket är riktigt bra i kallt havsvatten. Bra i simhall också såklart, men alla som simmat i havsvatten vet ju att det är lite mer krävande. Adam är bekväm i vattnet och älskar ju att både simma och dyka och simskolan är verkligen som gjord för honom. Det har hänt massor sedan förra årets simskola och det är verkligen mäktigt att se alla framsteg.

IMG_7801

Och även om det stundvis är krävande att ro i land en simskola på 2 veckor är det värt det alla gånger om. Proffsig simlärare och lekledare fick dom också ha vilket såklart är viktigt det också. Är glad att jag kan ge mina barn samma fina minnen från simskolan som jag själv har. Redan i bilen påväg hem konstaterade Adam att han nog skall vara med i nästa år igen, Saga konstaterade glatt att det var hennes plan också. Högsta betyg för årets simskola ger hela vår familj. Vädret kunde såklart varit bättre, men det är en annan historia.

IMG_7839

Hatten av och grattis till dessa tre simskolebarn.

 

 

2 reaktioner till “Fina simskoledagar på stranden”

  1. Pingback: Semester hos oss
  2. Pingback: 5 av 5 solar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.