Det behöver inte alltid vara så invecklat

Jag hade lovat Adam att han skulle få någon liten grej efter att han fått sitt TBE-vaccin. Idag var dagen för picket, vilket förövrigt gick över förväntan, och efter lunchen var det dags. För att krydda vår vardag en smula frågade jag barnen ” ska vi ta bussen till åbo idag ” och det tyckte dom båda att var en bra idé. Så vi packade ihop våra saker, satte Vidde i vagnen och traskade till busshållplatsen.

Det är väldigt många år sedan jag senast har åkt buss, alltså vi snackar 7-8 år typ. Vi hoppade i alla fall ombord, parkerade vagnen och gick fram till chauffören. ” två barn och en vuxen till Åbo ” han kollade lite på mig och sa ” du hade ju barnvagn ” ” oj förlåt ” sa jag, ” visste inte att den också kostade ” kan kollade lite till och konstaterade ” man åker gratis med barnvagn ”. Hur bra? Nu kanske alla redan visste detta och det bara är jag som inte har koll, men jag blev väldigt glad över detta, bussen går ganska ofta förbi oss och kan lätt ta oss till olika ställen i åbo. Kanske vi får åka den flera gånger i sommar.

Vi kom fram till åbo, hittade en leksak som Adam ville ha, drack smoothie och väntade på Anton. Brände propparna på min kära man ett varv också, en trött mamma ensam med tre trötta och hungriga barn i Åbo centrum är inte så stabil alla gånger. Vi ville äta alla tillsammans och Antons jobb drog ut på tiden, ja ni med partners som har egna firmor vet. Men tillslut satt vi alla runt ett bord på PINCHOS och väntade på mat. En timme senare ( när fan har man väntat så länge på maten på pinchoS för? ) fick vi vår mat och åkte sedan hem tillsammans. 4/5 somnade i bilen och en lyckades vi hålla sovande enda in i sängen.

För säkerhetsskull ligger jag kvar här och myser bredvid en stund. För att se att hen verkligen sover. Sen ska simskoleväskorna packas, morgondagens picknick skall förberedas och tänderna tvättas innan denna mamma stänger ögonen. Ja just det ja två barn till ska också nattas, men dom lär somna skönt dom också efter ännu en dag med massa program. Visst är det roligt med program, men oj så trött en blir där mellan varven. Imorgon väntar då alltså simskola, lunchdate och packning inför helgens resa till Österbotten. Fullt ös alltså.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.