En helg då familjetimmarna blev på pluss

Efter vår lite halvkaotiska torsdagskväll var över vaknade vi tidigt på fredag morgon för att vinka hejdå till kusinerna som åkte vidare till Spanien. På grund av Antons mystiska bett i benet bestämde han att han inte skulle åka iväg till Utö som planerat. Eftersom ingen var säker på vad det riktigt var frågan om gällande honom så kändes Utö lite väl extremt. Vi var ju inte direkt ledsna över att han blev hemma, istället för att bli ensam med barnen hade vi nu alltså en massa ledig tid TILLSAMMANS allihopa. Det behövdes verkligen, det är nämligen evigheter sedan vi senast haft en helg tillsammans.

IMG_6245

IMG_6261

IMG_6255

På fredagen gick vi en sväng till Pargas dagarna, köpte de obligatoriska lakritsremmarna, fiskade i fiskedammen och fångade lite skräp för att sedan avsluta med några varv i kaffekopparna. Riktigt roligt, även om det nästan blev lite för varmt där i något skede. Efter lunch och lite vila bestämde vi oss för att åka ut till Nagu en sväng. Vi blev sugna på mjukglass och i Nagu får man mjukglass av vanlig glass. Förstår någon vad jag menar när jag säger så? Man kan alltså välja typ mango-melon glass som dom sedan gör en mjukglass av. Okej det är kanske lite svårt att förklara men MUMS. Jag testade en nu smak för säsongen, kokos-passionsfrukt och den var riktigt god. Gillade nog bara kokos mera men ibland måste man testa något nytt. Inget vinner polka, sådär om någon undrar vilken som är min favvo. Barnen simmade och lekte lite på stranden innan det var dags att packa ihop alla saker och åka mot Pargas igen.

På kvällen var jag och hjälpte till inför ÅU-cup, flyttade på mål, byggde partytält och hade allmänt trevligt tillsammans med andra fotisföräldrar. Fatta att jag alltså är en fotismamma nu, det hade man inte trott. Under tiden åkte Anton och handlade med barnen, förberedde fredagstacos och samlade en hel del plusspoäng.

Lördagen gick i fotbollens tecken, Adam spelade totalt 4 matcher och vi tog en snabb runda på pargas dagarna för att käka våfflor. Det var både spännande och roligt med ÅU-cup. Varmt och svettigt blev det men Adam höll humöret bra och orkade kämpa fint. Sista matchen fick han också sitt första gröna Fair Play kort vilket ju var väldigt roligt. Jag blev så glad över att han blev glad. Som avslutning på dagen var det medaljutdelning vilket också var väldigt uppskattat. Hans första egna medalj.

På kvällen lekte vi ute i det varma vädret, blåste såpbubblor och testade barnens nya vattenpistoler. Min pappa med fru och deras gemensamma barn kom hit, vi umgicks en stund innan det blev sovdags.

Eftersom pappa och gänget var påväg till muminvärlden innan de åkte hem igen passade vi på att joina. Det är flera år sedan vi senast varit där och OJ då lyckat det blev. Både Adam och Saga var nu tillräckligt stora för att njuta av upplevelsen. De sprang omkring och kramades med figurerna, lekte och deltog i programmen som fanns. Dagen gick snabbt och mitt i allt var det redan dags för dagens sista teaterföreställning vilket också fick avsluta besöket i muminvärlden.

IMG_6424

På hemvägen började Adam prata om sverigebåtarna, om den där gången förra sommaren som vi var på en strand där man såg båtarna väldigt bra. Efter en lyckad dag tänkte vi att lite kvällsmål på stranden kunde bli den perfekta avslutningen så vi åkte via kotipizza och tog med oss lite pizza till ruissalo. Först åkte vi till ett ställe där man såg båten väldigt bra, men Adam ville också till simstranden så vi åkte också dit. Det blåste rätt mycket så det var ganska kallt, men skam den som ger sig och till slut fick vi se när båten åkte iväg mot Sverige och vatten sådär magiskt försvinner från stranden för att sedan komma tillbaka i full fart.

IMG_6649IMG_6654IMG_6722IMG_6775

Vi åkte hemåt och konstaterade än en gång att vi borde bli bättre på att vara spontana, liksom en liten picknick är inte så svår att fixa men barnen ÄLSKAR det. Hoppas på mer sånt nu då Anton jobbar i hemknutarna och inte sätter flera timmar i dagen på att resa till och från jobb. Jag kunde också konstatera att familjetidskontot laddats rejält denna helg, vilket verkligen behövdes. Nu är vi redo för måndag igen.

IMG_6750

IMG_6756

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.