Två besök på jouren

Oj vilken kväll vi hade igår, men som tur var slutade allt lyckligt. Allt började med att Antons vad började svälla upp han hittade också ett bett där och började misstänka ormbett. Efter konsultation med läkare åkte han iväg mot jouren tillsammans med sin pappa. Vi andra blev hemma och började göra oss i ordning för natten, kokade gröt till Vidde och dom andra barnen såg på film.

Mitt i allt kommer min kusin och meddelar att en bit från tandställningen lossat. Det hade blivit en vass kant på tandställningen som skavde i munnen, vilket i sig inte är akut eller så, men eftersom dom åker vidare till Spanien idag behövde det fixas ASAP. Vi ringde min faster som ringde tandläkarjouren och rätt som det var så var jag + 5 barn påväg till jouren vi också. Skickade meddelande åt Anton att nu kommer vi andra också till Åbo, tur ändå att det inte var värre än en söndrig tandställning.

Tur i oturen för oss var att Antons pappa satt och väntade på Anton i väntrummet, då kunde han ha de övriga barnen med sig i under tiden som tandställningen fixades. Damen som tog emot oss vid jouren såg inte överlycklig ut över att jag kom släpande på så många barn. Vi behövde inte vänta länge så fick vi gå in till tandläkaren som snabbt kunde slipa bort de vassa kanterna.

När vi var klara hade inte Anton ännu fått träffa läkaren, så vi sa hejdå till Antons pappa och åkte hem igen. En stund efter att vi kom hem och hade lyft 3 sovande barn i sina sängar kom också Anton hem. Läkaren kunde inte säga om det var ormbett eller något annat bett som gjort att vaden var svullen. Vi får helt enkelt följa med.

Är ändå lite stolt över mig själv, att vi på 5 minuter var påväg mot Åbo med alla 5 barn i bilen klockan 22 på kvällen och ingen var ens ledsen. Barnen var nöjda under hela besöket och somnade i bilen påväg hem. Tummen upp för dessa 5 alltså.

Är också tacksam för att tandläkarjouren tog emot oss, att dom snabbt kunde fixa problemet och att 2/3 personal betjänade oss på svenska. Ännu en gång fick jag en positiv upplevelse av jouren i Åbo, oftast hör man bara klagomål och negativa saker om det stället. Vi fick snabb hjälp med våra problem igår kväll och nu hoppas jag det dröjer innan vi behöver besöka jouren igen.

IMG_9645

En kommentar till “Två besök på jouren”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.