Ett kvitto på att det varit bra

Jag är inte bra på att avsluta saker, att säga hejdå och att ändra på rutiner jag gillat. Jag har faktiskt våndats över gårdagen ett tag redan. Adams allra sista förskoledag. Det har varit ett så fint år, ett tryggt och härligt år, och Adam har gillat förskolan. Det har varit så fint att se honom springa till taxin på morgonen, ivrig och med glada lätta steg, för att åka till förskolan. Och lika glad och ivrig har han kommit hem på eftermiddagen, ibland sur för att taxin kommit lite för tidigt och han inte hunnit leka tillräckligt länge.

4112081191679208861_img_5922

Han har varit trygg i förskolan, utvecklats enormt mycket och fått så många fina goda vänner. Jag är så glad att det blev just såhär för Adam, så tacksam över att han fick börja just i blåklockorna. Inte för att andra ställen skulle varit sämre, absolut inte, men för att just detta råkade bli så perfekt för Adam och för oss.

img_9282

Hur tackar man då för sig och säger hejdå? Gärna utan att stå där och fulgråta och skrämma barnen som var påväg till oss på kalas på eftermiddagen. Vi gav personalen varit jordgubbsampel så att dom förhoppningsvis ska kunna äta några goda jordgubbar i sommar, det är dom minsann värda efter detta fantastiska år. När vi stod där vid grinden fick jag verkligen kämpa för att inte brista. Nu hade jag ju hämtat Adam för sista gången.

När vi satte oss i bilen snyftade både jag och Adam, ” det känns så tomt mamma, det känns konstigt att jag inte går i bantis mera”. Och jag kunde inte annat än hålla med, det känns tomt, samtidigt som jag är så fylld av tacksamhet för att det blev så bra. Ett kvitto på ett bra förskoleår måste väl ändå vara att både barn och mamma lipar sista dagen? Att det känns jobbigt att lämna ett ställe betyder ju att det varit bra. Och bra har det varit, just så bra som jag önskade det skulle bli de där fösta förskoledagarna.

 

Vi inledde sommarlovet med barnkalas för hela Adams förskolegrupp, ett fint avslut på året och samtidigt ett perfekt sätt att börja sommarlovet på. Mer om det i ett annat inlägg. Nu ska vi njuta av lediga dagar och sommarlov. Sista sommarlovet innan skolan börjar. *spännande*

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.