Hon som blev HELA HANDEN igår

Ja tänk, igår var ingen vanlig dag för igår var det Sagas födelsedag HURRA HURRA HURRA! En dag som vi kommer kunna se tillbaka på med glädje. En dag när Saga fick stå i fokus. Kvällen innan fixade jag och Adam köket, vi pyntade och fyllde ballonger och förberedde födelsedagsfrukosten. Det var rörande att se Adams iver för att ge Saga en fin födelsedag. Anton skruvande ihop cykeln och Adam packade in presenten som han själv hade valt till henne.

På födelsedagsmorgonen smög vi omkring här nere och fixade lite innan vi traskade upp och sjöng för födelsedagsbarnet. Ögonen tindrade på henne och det fortsatte dom att göra resten av dagen. Efter att paketen var öppnade gick vi ner till köket och saga fick syn på den riktiga överraskningen, hennes nya PINKA cyklar med växlar. Hon blev verkligen glad och konstaterade ”jag trodde ALDRIG att jag skulle få en cykel mamma och i alla fall inte en PINK”

Önskefrukosten bestod av äggröra, frukt, bär, croissanter och nutella. Nutella var det viktigaste, såklart. Efter att vi ätit frukosten var det dags att testa cykeln. Och hon trampade iväg som hon aldrig gjort annat. Ni vet man kan ju faktiskt en massa som 5 åring. I alla fall Saga, hon kan cykla, växla, dyka, göra volter i ringarna nu mitt i allt som 5 åring. Lite Lotta på Bråkmakargatan ni vet.

På förmiddagen fick vi besök av en kompis med barn. Vilket var GULD eftesom dagen annars hade blivit lite lång. Barnen lekte fint och vi mammor fick till och med dricka varmt kaffe. Vidde var på äventyr med Anton vilket möjliggjorde lite lugnare fika också för mig. Efter att dom åkt hem började jag fixa ihop födelsedagstårtan. Det var ett projekt i sig, men Saga ÄLSKADE kakan vilket ju var kul. Är inget stort fan av smörkräm, så jag kan inte påstå att kakan blev god direkt, men fin blev den och denna gång var det kanske viktigare.

IMG_5660

Pysslade ihop några små enhörningsmarshmallows också, super enkla att göra och dom blev verkligen fina. Något som ska fixas till det stora kalaset här om några veckor. Ljuset tändes på Sagas kaka och vi sjöng för henne. Det ögonblicket älskar jag, när barnet står där framför kakan och lyser. Att vi fått ännu ett år tillsammans, att just jag får baka en kaka till detta fantastiska barn. Ja ni vet, man blir alltså lite blödig kring barnens födelsedagar, eller är det bara jag?

IMG_5681

IMG_5699

Och sedan njöt vi vidare av sällskap och fint sommarväder. På kvällen var det en nöjd tjej som somnade i min famn. Mys i soffan kändes som det perfekta sättet att avsluta födelsedagen. Där somnade hon, femåringen precis lika skönt som hon somnade den där natten då hon föddes. Hon har alltid älskat att somna i famnen och ska jag vara riktig ärlig så NJUTER jag också av myset. Som sagt, det blev en dag att spara där långt inne i hjärtat.

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.