Så höga krav att jag inte ens orkar börja

Jag var till min absoluta favoritfrissa idag, fina Petra. 3 timmar i frissastolen var precis vad som behövdes. TID att hinna prata en mening till slut och tänka en tanke klart utan att någon avbryter. Detta resulterade i två saker, ett sommarfint hår och jag hann också sätta ord och förstå känslor jag gått och grubblat över. Det är något magiskt med att få håret fixat, att någon liksom tar hand om en och tvättar ens hår. Balsammassagen är to die for, önskar Anton kunde massera mitt hårbotten.

Jag behöver få prata och prata och prata om saker, förr eller senare ( när jag är mogen och redo ) kommer jag fram till någon form av lösning. Eller lösning är kanske inte rätt ord, men jag får i alla fall ord för mina känslor. Idag t.ex. pratade vi om min totala brist på motivation till träningen. Det har varit litet av ett mysterium för mig, varför jag liksom inte kommer till skott. VARFÖR ÄR DET SÅ SVÅRT? Ensam snurrar jag så lätt in mig själv i mina tankar, allt blir ett enda virrvarr och det känns som att jag hamnat i kvicksand. Ju mer jag kämpar desto längre ner dras jag.

Allt bottnar sist och slutligen i en känsla av misslyckande. Jag har så höga krav på mig själv när det kommer till träningen att jag ALLTID känner mig misslyckad. Inget är någonsin tillräckligt bra vilket ju såklart gör att motivationen försvinner så gott som genast. HUR FAN ska de vara roligt att träna när jag aldrig tycker jag gjort tillräckligt? Det låter så stört när jag säger det högt, ändå är det just dom där störda tankarna som ställer till det för mig.

Låt mig ge ett exempel. Jag hade tänkt cykla till gymmet på måndagen, planeringen gick inte i lås och jag insåg att jag inte skulle hinna cykla. Detta gjorde att hela träningen kändes meningslös och jag skippade den. Det är ju så korkat JAG VET, men det är på den nivån min hjärna fungerar. Jag vill ändra på detta, jag vill hitta ett hållbart förhållningssätt till träningen. Jag vill känna mig nöjd, jag vill verkligen det! Jag vet bara inte hur.

Jag går omkring och väntar på något magsikt tecken, något magiskt tillfälle som skall göra att jag hittar motivationen igen. Jag vet att den inte kommer komma flygande, jag vet att ingen kommer servera tillfällen för träning till mig om jag inte aktivt TAR mig tiden. Våra dagar fylls med aktiviteter och det finns ingen som kollar ” Malin hur har du tänkt med träningen denna vecka ”. Hur väl jag än vet allt detta så går jag ändå omkring och tänker att ”nästa vecka sen” DÅ kommer allt kännas bättre.

Jag går omkring och väntar på att jag skall vakna upp i den vardagen jag hade för 2 (!!!!) år sedan. Jag går omkring och tror att jag skall orka med den nivån på träning som jag gjorde då. Innan bebis, amning och utmattning. Det kan kännas som en självklar sak att min vardag inte alls är den samma som den var då, men jag tror verkligen att jag inte hade förstått det. Jag har inte samma förutsättningar för träning just nu och kan ORIMLIGT ställa så höga krav på mig själv. ÄNDÅ GÖR JAG DET. Suck!

Jag har inte formulerat tydliga mål, vilket betyder att jag aldrig ens kan känna att jag nått dem. Hur ska jag kunna känna mig nöjd med 2 träningspass i veckan om jag inte vet vad jag hade förväntat mig. När jag tränade som hårdast snittade jag på flera pass / dag vissa dagar. Jämför men det är ju 2pass i veckan inget. Varför ska jag då jämföra mig med något som varit för länge sedan? Det är inte konstigt att jag aldrig är nöjd.

Så steg 1 är nu att formulera tydliga och mätbara mål. Var skall min nivå ligga denna sommar, vad vill jag uppnå? Efter att jag formulerat målen är det kanske lättare att utvärdera veckan på söndag. Målen skall vara rimliga. Det viktigaste just nu är inte vad jag gör utan att jag gör något. 

IMG_5396

Petra frågade en ganska så relevant fråga till mig idag. Vem är det som ska säga till dig att du är tillräcklig, så att du tror på det själv? Och ja säg det, ska verkligen jobba på att hitta känslan av good enough från mig själv.

Tack för pratstunden och sommarfrillan Petra <3

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.