Små stunder som betyder så mycket

Ibland ser jag med längtan på andra familjer, familjer som spenderar dagar tillsammans i parker, på stugor, båtar och promenerandes. Tillsammans, hela familjen. Vår situation just nu ger inte utrymme för så himla mycket familjetid. Visst ses vi och visst umgås vi men den där tiden då vi ALLA är tillsammans är tyvärr sällsynt.

Vi klarar vardagen riktig bra, skulle nästan vilja säga att vi fixar den friktionsfritt till stora delar. Men ofta gör vi det på olika håll. Vi pusslar så vi får ihop vardagen men ofta betyder det att ena är med en del av barnen och andra med en annan del. Inget fel med det, det är ju så vår vardag ser ut. Men OJ så jag uppskattar de gånger vi gör något tillsammans. Två vuxna som ett team.

Idag t.ex. Vi var alla hemma på morgonen och vinkade hejdå till Adam då han traskade iväg till taxin. Sedan förde vi Saga tillsammans till dagis, cyklades. Jag vet att det inte finns något mer eller mindre rätt. Jag vet att det är ytterst få familjer som kan göra allt detta tillsammans varje dag, menar inte att vi varje dag skulle behöva göra det heller. Det slog mig bara idag då vi cyklade hur enkla medel som kan behövas för att livet skall kännas perfekt. Just där och då, när vi cyklade hem tillsammans kände jag det där lyckobubblet i magen.

Jag kan sakna att vi inte alltid har möjlighet att vara det team vi egentligen hade velat vara. Jag kan sakna att Anton ibland är med bara för att det är kul och inte för att det behövs eller krävs. Därför betyder denna enkla måndagsmorgon så mycket, en liten lyx som livet som egentagarfamilj faktiskt ger oss. Vi balanserar vidare i vårt vardagspussel och njuter av de stunder som känns sådär extra bra. Att se de fina i vardagen och inte fastna i det som kan känns tråkigt eller frustrerande.

IMG_5301

En riktigt skön start på denna måndag med andra ord. Hoppas er vecka också börjat på bästa möjliga vis.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.