Tankar från en kaffestund

Glad och solig måndag till er alla fina läsare. Just nu känner jag att jag inte riktigt får till ett strukturerat blogginlägg av alla mina spretiga tankar, så jag tänker att jag bara börjar och så ser vi vart det slutar.

IMG_5087

Saker jag tänker på idag:

Så peppad på att få hämta ut paketet med vår nya cykelkärra idag. Är inte bra på att vänta och att gå och vänta på detta paket har faktiskt varit jobbigt. Hoppas den motsvarar våra förväntningar (mina) och hoppas vi ska få ännu fler möjligheter till att cykla.

På tal om att cykla, jag är så glad över att vi fått till så många cykelturer redan denna vår. Att kunna cykla till och från dagis är verkligen skönt, att få röra på sig utan att det tar massa tid. Att komma igång på morgonen och få lite frisk lyft gynnar i alla fall mig, jag tror att också Saga får en bra start på dagen.

IMG_5022

Vidar och hans mat just nu alltså, från inga problem alls till att han nu knappt vill äta. Försöker erbjuda honom plockmat, mata honom, mixa och matcha i alla möjliga konstellationer. Men nja lite mat slinker ner och sedan är det stop. Det gör ju att han ammar en del, så han svälter ju inte, vilket säkert gör att han inte är hungrig på mat sen heller. Vad göra? Amma mindre? Erbjuda mer mat? Var just med honom på 10 månaderskontroll och hans längdkurva dalade lite onödigt mycket vilket ju gör att jag tänker lite extra på att få i honom näring. Är inte direkt orolig eller stressad över det, han mår ju bra och är nöjd. Tänderna kanske också ställer till det, framtänderna är påväg upp (känns som att jag sagt detta flera veckor redan) och han har fått feber i omgångar på natten. Kanske är det bara det? 

På tal om amning då, så ammar jag ju som sagt rätt mycket ännu vilket för mig är något nytt. Både Adam och Saga har tappat intresset för amningen, i alla fall dagtid, kring 9 månader. Vidde är allt annat än ointresserad, ibland behöver han en slurk som trygghet och sen ammar han som mellis och efter maten. All denna amning gör ju i sin tur att min mens lyser med sin frånvaro.

Och på tal om mensen, det är ju inte det att jag saknar att ha mens eller så. Men för mig är ändå mensen ett tecken på att kroppen mår bra och fungerar som den skall. Ännu är det inte någon panik, den lär väl komma tillbaka så småningom. Det som är jobbigt är ju att inte veta när. Är liksom rädd att den skall komma tillbaka vid ett riktigt dåligt tillfälle. Känner mig som 12 igen, ni vet alltid lite nervös för mensen. Går med en binda redo i väskan men kan slå vad om ganska mycket att jag inte kommer ha något mensskydd alls när den väl dyker upp. Säkerligen lagom till sommaren.

IMG_5103

När jag tänker på mens börjar jag också tänka på preventivmedel. Jag blir inte klok på vad jag vill och som så mycket annat låter jag då bli att göra något alls. Borde jag sätta in en spiral? Testa p-piller efter att jag slutat amma, vill jag ens sluta amma ännu? P-ring, p-stav eller minipiller. Jag tycker det är så skrämmande med hormoner. Kopparspiralen, hör så blandade upplevelser om det att jag inte våra testa. Ja men ni märker, jag har funderat aktivt på preventivmedel fram och tillbaka sedan Adam föddes. Hittills är det liksom kondomen som får ”duga” även om det inte heller är optimalt.

Förra veckan lyssnare jag på en väldigt intressant ljudbok, Med känsla för barn självkänsla av Petra Krantz Lindgren. Kan rekommendera alla föräldrar att läsa / lyssna på den. Kände igen mycket och fick bekräftelse i att delar att mitt föräldraskap brister ibland. Inte för att jag är dålig som mamma utan för att jag inte har haft verktygen och kunskapen. Jag vill verkligen försöka förstå barnen och inte få dem att lyda. Jag vill att vi ska samarbeta för att vi alla VILL och inte för att barnen är rädda. Jag vill komma bort från hot och mutor, något som jag tyvärr ofta tar till i ren desperation när en situation håller på att spåra.

IMG_5090

Börjar seriöst se ljuset i tunneln gällande renoveringen här på nedervåningen nu. Vi har flyttat in i vårt sovrum, våra garderober är monterade och fylls sakta upp med mer och mer saker. Saker har platser igen och det senaste årets kaos här hemma börjar reda upp sig. Ja vinden är kvar då ännu, ett kapitel för sig. Försöker glädjas åt det lilla en stund.

Annat då? Måndagar är väl ändå rätt sköna. Att få ta en kaffe i lugn och ro, en liten chokladboll och några jordgubbar. Vidar sover skönt ute i vagnen, hans humör är rätt varierande (om man säger så) nu när tänderna bråkar. Han vill hela tiden ha 110% av min uppmärksamhet, vilket kan kännas lite övermäktigt med tanke på att det finns två andra barn med samma önskan. Då är det extra skönt att få andas och inte känna att jag behöver räcka till annat än det jag själv har lust med en liten stund.

IMG_5079

Nu har jag suttit med min varma goda kaffe framför datorn en stund och snart kommer Adam. Vad tycker ni om ilägg likt detta? Bara flum och tankar? Intressant eller bara tråkigt? Berätta vad ni gillar så vet jag. Kram på er och hoppas måndagen känns bra. Om inte är ju ändå onsdagen en röd dag och sen är det bara två dagar kvar till helgen.

Vi hörs!

 

2 reaktioner till “Tankar från en kaffestund”

  1. Man behöver inte alltid vara så strukturerad, flum är också bra! Är det många tankar som spinner så är det väl skönt att bara få ut dem. Det är din blogg om ditt liv så känns det flummigt så får det väl synas (läsas). Äkta är bättre än att måla upp nån fejk bild av hur det verkligen är 🙂

  2. Håller med föregående, hellre äkta fastän det blir flummigt. Känns som tankarna i mitt huvud idag det här, det är lite av allt 😄

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.