Mindre än en månad till 5årsdagen

IMG_4291

Tänk ändå att fröken Saga blir 5 år om mindre än en månad. 5 år, lika gammal som Adam var då vi gifte oss alltså. Bara det känns helt sjukt, HUR kan hon redan vara så stor. I höst börjar hon utegruppen på dagis, en tvåspråkig grupp som kommer ha all verksamhet utomhus och om ett år är det då förskolan som gäller. H J Ä L P !

IMG_4303

Den blivande 5 åringen har önskat sig en enda sak till födelsedagen, en cykel MED VÄXLAR. Och även om jag sagt till henne att hon kommer få Adams gamla cykel nästa sommar så kommer hon faktiskt att få en helt EGEN cykel nu. En PINK med växlar precis som hon önskat. Frågade om råd av polkuped innan vi bestämde oss för vilken cykel vi skulle välja och efter tips från dem föll valet på en frog. Detta är inget spons inlägg, tipsar gärna er andra om polkuped när ni letar barncyklar.

Inte för att barnen måste få vad dom önskar men vi har alltid prioriterat produkter som ger barnen bästa möjliga chans till rörelse och aktivitet. Jag älskar att cykla och inget gör mig gladare än en cykeltur med barnen. Saga kämpar på med sin 16tums cykel nu men med mindre hjul behöver hon trampa mer. Backar är också en utmaning för en cyklist utan växlar. Vi ska se, om inte förr så nästa år kommer hennes nya cykel vara perfekt.

grattissaga

Annars har barnen inte fått cyklar i present, men eftersom jag är benägen att erkänna att denna cykle är mer lyx än nödvändig så känns det bra att hon får den till gåva. Adam kommer få en telefon eftersom han blir 7 år och börjar skolan.

Annars har Saga inte önskat sig något speciellt, visst kan hon vilja ha saker och i stunden komma på roliga leksaker men det har inte varit något återkommande. Men senast idag då vi cyklade till skolan beklagade hon sig över att hennes cykel varken är PINK eller har växlar. Smålog lite for mig själv och konstaterade att hon säkert klarar sig med cykeln hon har tills nästa vår. Hon var inte direkt övertygad.

För ett tag sedan beställde jag alltså cykeln, nu är den hemma och vi jobbar hårt för att fröken hököga inte ska hitta den. Ingen lätt utmaning men hoppas såklart på att vi skall lyckas. Känns skönt att ha presenten fixad, en sak mindre att hålla i tankarna.

IMG_4596

Spännande veckor nu fram till födelsedagen, hon har längtat sedan julen och ÄNTLIGEN är det snart dags. Fina lilla fröken, som senast igår berättade för sin gammelmommo att hon minsann INTE är liten längre. Hon blir faktiskt F E M år snart.

 

2 reaktioner till “Mindre än en månad till 5årsdagen”

  1. Vår mellersta blir också 5 om mindre än en månad och han får också en Frog 52 med växlar i present. Han får den faktiskt redan idag för hans bror som fyller 7 om sex veckor fick sin också förra veckan eftersom han behövde få en cykel nu redan då hans är alldeles för liten och utan växlar. Vi bor på ett ställe med mycket höjd skillnader.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.