Fredag med vänner

Idag har vi umgåtts med Karin och hennes två tjejer nästan hela dagen, förmiddagen spenderades först i en park och sedan gick vi på lunch. Premiärlunch för Vidde, korvsås och mos var inte illa enligt honom. Han åt med god aptit och lunchen gick riktigt bra. Kanske vi börjar våga oss iväg på nya äventyr nu när Vidde också kan äta maten som finns på en lunch. SÅ SKÖNT.

IMG_4997

Efter lunchen åkte vi hem och mötte Adam, vilade hemma en stund och käkade middag. Sedan packade vi vagn och barnen cyklar i bilen och åkte till malmen igen. Promenix med Karin och tjejerna, barnen cyklade och vi mammor hade hjärtat i halsgropen flera gånger. Snabba små cyklister har vi och vi kunde båda konstatera att vi inte hänger med utan egna cyklar.

IMG_5010

Ett varv via godishyllan i butiken avrundade vår promenix och det var nöjda men trötta barn som bänkade sig i soffan med en skål godis mellan sig. Anton är på galej, halv komiskt det också eftersom han just nu är på daten han bjöd mig på. Don´t ask, men kan konstatera att hans organisationsförmåga inte får 100 poäng denna gång.

Imorgon är det min tur att gå lite efterlängtad egentid. Ska på teater och middag med Lelle, ska bli väldigt mysigt. Länge sedan vi två gjort något på tumis.

Nu ska jag försöka hålla mig vaken tills Anton kommer hem, kan inte lova något. Hade inte blivit förvånad om jag somnar.

4 reaktioner till “Fredag med vänner”

  1. Alltså kan man börja ge vanlig mat kring 10-månader och korv? Jag har försökt minnas från förra gången vi hade en bebis i huset men mitt minne är så kort 😁 Å på nätet hittar man ju både bu och bää.. Skulle vara så skönt att slippa bebis maten till en del åtminstone 🙂

    1. Vidar äter nog till stor del samma som vi andra. I mån av möjlighet minskar jag på saltet för honom, tex tar jag sås till honom innan jag läger i salt och buljong. Men följande dag äter han såsen som är saltad om det blev kvar av den. Korv har han ätit någon gång ibland, mängden han får i sig är ändå så liten. Riktlinjerna är väl vanlig mat från 1 år, men som sagt äter nog Vidar mycket vanlig mat redan nu. Tänker att han mer och mer kan äta av vår mat nu och tills 1 års dagen endast äta det vi andra äter 🙂 men alla barn är olika, bäst att prova sig fram 🍀

      1. Låter smart, vi skall nog också börja ge lite mera vanlig mat åt vår gosse nu som blir just 10 mån. Hittills har han fått smaka när vi äter och verkar tycka att det är betydligt godare 🙂 Tack för din synpunkt om saken 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.