Vidar the stenätare

IMG_4910

Av våra tre barn är Vidde helt klart den som lägger ALLT i munnen. Och stenar tycks vara en riktig delikatess för honom. Så fort han ser en sten, stor som liten, kryper han i ILFART dit och trycker den i munnen som att det vore det godaste han någonsin smakat.

Jag är inget fan av att ge Vidar nappen annat än när den behövs, alltså typ då han skall sova. Men tänkte ändå att nappen kanske kunde göra våra utestunder lite lugnare. Det såg lovande ut där han satt i sandlådan med nappen i munnen. Tills hans fick syn på en sten och ja ni ser ju själva på bilden. Han behövde helt enkelt ta ut nappen för att försöka sätta stenen i munnen istället. Man kan notera att han ibland kan försöka äta mat med nappen i munnen, fick i alla fall bekräftat att han förstår att han har en napp där.

IMG_4911

Och som vanligt blir han så otroligt sårad då han inte får äta sten, behöver i och för sig inte vara sten heller, löv, ekollon och koppar fungerar också. Som trebarnsmamma är det mesta liksom vant, någon eller båda av de två äldre har liksom också gjort lika. Men detta stenätande är något som gör vår Vidde unik i syskonskaran. Någon annan med en stenätare där hemma? Hur löser ni det? Jag vågar inte lita på att han spottar ut stenen, hade han gjort det hade det inte varit lika läskigt. Nu måste jag ju in och jobba i hans mun för att få ut den, just det som vi jobbat så hårt med att INTE behöva göra med maten. SUCK! Är detta månne en negativ sak med fingermat? Eller är bara vissa barn GALNA i sten? Någon som sitter på ett bra tips? Vantar fungerar ju annars okej, men med sommarvärmen vi hade igår t.ex. blir det bara svettigt med vantar på händerna. Hojta till om ni har tips, TACK på förhand!

4 reaktioner till “Vidar the stenätare”

  1. Är vi lixom kyrkängs stenätar gäng? Jim är snäll o visar tungan åt mig om han sätter någon icke ätbart i munnen men helst ska ju nog de mesta där via. Lättare för mig kanske då jag bara har en att hålla koll på o kan förhindra i de flesta fallen utomhus att stenar far i munnen. Dessutom är han ganska snäll om han har något i handen o jag frågar om mamma får se så ger han de 🙂 Vi har börjat försöka lära han att bara mat ska i munnen, inte heller leksaker så vi håller en rak linje och kanske de har gått lite framåt…

  2. Jag har en pojke född i juni -18 här hemma och just nu har vi EXAKT samma rumba när vi är ute. 🤦🏽‍♀️ Stenar alltså, dissar maten och petar i det mesta men stenar är nog något extra gott… haha! Vår pojke äter också fingermat, men jag har nog utan att ens tänka på det grävt i hans mun med mina fingrar de gånger han hunnit sätta stenar (eller annat förbjudet dit). Sa senast idag att det knappast blir någon lugn sommar i år, då man får ränna efter pojken och vakta vad han stoppar i munnen. Vet inte heller hur man ska få stopp på det, då han inte vill ha napp och har lärt sig riva av sig vantarna. Så har inga bra svar att ge… 😅Vi får hålla tummarna det är en fas!

  3. Femte killen i raden men första som älskar att äta sten och andra småsaker. Ganska omöjligt då man är ute och kryper omkring. Gillar också att bita på kragar och ärmar, så tur att ingen ska ärva kläderna mer efter honom 😂 Så har jag märkt att han är en bokmal, han äter alltså böckerna framom att läsa. Suck, en del böcker är från äldsta brorsans samling och har alltså hållt fint för tre grabbar här emellan, men nu lär det vara slut läst snart… Inga tips tyvärr, varken napp eller vantar funkar här heller. Hoppas på att det är något som snabbt går förbi 😞

  4. En stenätare till här borta… följer för tips 😀 Vi har nu inte ätit sååå mycket fingermat så vet nu inte om det kan vara det heller. Som tur verkar vår tös inte vilja svälja det hon stoppar i munnen utan hon stoppar in det och suger på det. Man kan hitta alltmöjligt där ibland efter en stund om man inte vara mega-uppmärksam hela tiden… 🙁

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: