Goda xylitolpastiller för hela familjen!

Inlägget är ett samarbete med Hammaskeiju.fi och längre ner i inlägget hittar du en tävling där du kan vinna en förpackning med 3*100g pastiller i plastfria förpackningar. 

Äter era barn också xylitolpastiller? Hos oss är det en vana och något som barnen sällan ens behöver påminnas om. Vi har haft olika pastiller och tuggummin genom åren men nu har vi faktiskt hittat våra favoriter. I samarbete med hammaskeiju.fi har vi fått testa på 6 olika smaker. Bland dessa 6 har alla i familjen hittat sina favoriter.

IMG_4419

Smakerna som vi testat är :

hammaskeijusmaker

Och vad tycker vi då? Vi vuxna gillar alla smaker, jag gillar mint, lakrits och salmiak speciellt sådär efter maten. De smakerna påminner om de smaker jag gillar på tuggummi, vill jag däremot ha någon av de andra smakerna väljer jag grape. Barnen däremot gillar inte lakrits, salmiak eller mint. Dom gillar inte heller tuggummin eller godis med den smaken så det förvånade inte mig nämnvärt.

När barnen själva väljer smak väljer både Adam och Saga mellan skogsbär och päron. Under en dag brukar dom variera mellan dessa två. Tror dock att skogsbär haft mer åtgång än päron och skall barnen välja en favorit är det skogsbär som vinner.

Också Vidar får en pastill efter varje måltid, han ÄLSKAR verkligen pastillerna och sitter länge och riktigt njuter av dem. Svårt att säga vilken favorit han har, han käkar glatt både grape, skogsbär och päron. Kanske päron kunde räknas som hans favorit?

IMG_4440

Hammaskeijus xylitolpastiller är 100% veganska och tillverkade i Finland. Hammaskeiju rekommenderar att man får i sig 5g xylitol per dag vilket motsvarar 9 pastiller per dag. Det rekommenderas att ta två pastiller efter varje måltid. De äldre barnen får två pastiller men Vidar får ännu bara en eftersom jag tänker att vi behöver vänja hans mage. Efter varje mål och mellanmål är det bra att ta en pastill, för att förebygga karies och främja en god munhälsa. Såklart ersätter inte pastillerna tandborstningen, utan man skall se pastillerna som ett komplement.

IMG_4398

Vi har också en påse med pastiller i skötväskan för att kunna ta en pastill efter mellis / mat också när vi är på språng. Adam har en pastillpåse med sin astmapipa eftersom det också efter att man tagit den är extra viktigt att skydda tänderna. Nu har Adam redan 6 permanenta tänder och kindtänderna har börjat komma igenom vilket också gör att munhygienen blir om möjligt ännu viktigare. Dessa tänder ska han ju faktiskt ha resten av livet.

IMG_4641

IMG_4451

Vidar klarar fint av att äta pastillerna, dom smälter relativt snabbt i munnen och har inget skal omkring. Vissa pastiller är ju nämligen behandlade med något ytmedel så att det tar länge innan pastillerna smälter. Hammaskeijus pastiller är alltså inte behandlade vilket speciellt bebisar gillar. Före jag vågade ge en hel pastill till Vidar krossade jag dem mellan två skedar så att han fick smaka på pastillen och lära sig att det var något gott. I början lönar det sig också att vara lite försiktig med mängden eftersom bebisarnas små magar kan reagera om man pang på börjar med en för stor dos.

IMG_4404

Det går lätt att beställa hem pastillerna från hammaskeiju.fi. Och nu har du som läsare också möjlighet att vinna en förpackning med 3 olika smaker.

tävling

IMG_4427

Jag har fått möjligheten att i samarbete med hammaskeiju.fi lotta ut en plastfri förpackning med 3*100g pastiller. Du får en påse (100g) av päron, en av grape och en av skogsbär, våra absoluta favoriter alltså.

Att delta är väldigt enkelt, du behöver bara kommentera under detta inlägg så är du med. Tävlingen avslutas måndag 22.4 kl 12.00 och vinnaren meddelas personligen via mail. Kom igår att ange korrekt mailadress eftersom jag behöver kunna få kontakt med vinnaren.

ps. för ytterligare en chans att vinna kan du också delta i utlottningen på min instagram.

LYCKA TILL!

14 reaktioner till “Goda xylitolpastiller för hela familjen!”

  1. Skulle va super att vinna! Lillkillen käkar av annat märke varje dag pastiller 🙂

  2. Jag är med! Här finns det två som skulle vara ivriga att testa dehär pastillerna 😊

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.