Påskiga morotsmuffins

IMG_4570

I lördags var det påskjippo på dagis och jag passade på att testa dessa lite påskiga muffinsar. Detta var perfekt för barnen att dekorera, vilket dom såklart älskade. Det blev fint och väldigt roligt. Söta små harar alltså. Morotskaka i muffinsform men frostig på. Klippta marshmallows till öron, sockerögon och en rosa godisknapp till näsa. De som blev utan ögon fick morrhår istället, lakritssnören är dom gjorda av i alla fall.

IMG_4584

Barnen var med och baka också, något jag inte alltid är så bra på är att involvera barnen. Det blir ju en hel del stökigare när dom är med, men visst var det roligt också. Muffinsarna blev både goda och fina så alla var nöjda.

Receptet? Ja visst här kommer det!

Blank 2000 x 1000

Lägg ugnen på 175 grader

3 ägg
3dl socker
3 dl riven morot
1dl matolja
3dl mjöl
1tsk matsoda
1tsk bakpulver
3 tsk kanel
1tsk salt

Frosting

300g philadelphia
3 dl florsocker
2 msk citronsaft

Vispa ägg och socker tills det blir fluffigt, blanda i den rivna moroten och oljan. Blanda alla torra ingredienser och blanda sedan ner det i ägg och socker blandningen. Rör om allt till en jämn smet. Fyll muffinsformarna till ungefär 3/4 delar och grädda i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna och spritsa sedan frostingen på muffinsen. Sen är det bara att låta fantasin flöda och dekorera, choklad ägg kanske eller så gör du en hare. Om vi skall vara ärliga är ju muffinsen godast som den är utan dekoration. Man kan ju dekorera barnens och njuta av en god morotsmuffins själv.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.