Måndagen som blev bra

IMG_4450

Om måndagen blir bra – blir veckan bra. Ett tankesätt som är bra de veckor som måndagen är en bra dag, men sämre de veckor som måndagen inte blev som jag tänkt. De senaste två veckorna har måndagen INTE varit bra vilket sedan gjort att resten av veckan också varit lite halvskit. Jag jobbar hela tiden på att inte låsa mig vid dylika tankar. Måndagen bestämmer ju inget mer än hur måndagen är, liksom det finns 6 andra dagar och möjligheter den veckan. Varje morgon är en ny chans till en bra dag, inget magiskt sker på måndagar vilket betyder att möjligheten att ta tag i projekt är precis lika stor på torsdag.

Jag börjar se mönstret, orsaken till att jag hamnar i mina svackor så ofta. Jag jagar perfektion gällande det mesta. En perfekt vecka, perfekt städat hem, perfekt träning, perfekt umgänge med barnen, perfekt kärleksliv, perfekta bloggen, perfekta foton och där emellan perfekt mat, perfekt motion. Ja men ni förstår. Problemet är ju att jag ALDIRG uppnår denna perfektion, vilket i sin tur leder till att jag ALLTID är missnöjd. Det blir ganska tungt att gå omrkgin och känna sig missnöjd hela tiden. Speciellt när jag ju har så mycket att vara nöjd över.

IMG_4460

Är det vårsolen eller hormonerna som äntligen ger mig en möjlighet att bli normal igen? Jag vet inte men jag börjar ändå känna att jag småningom är påväg upp från mörker och depp. Ju bättre jag börjar må desto mer vågar jag släppa på kraven, ju mer jag släpper på kraven desto bättre presterar jag. Är inte hjärnan rätt korkad ändå? I alla fall min, lägger liksom mest käppar i hjulen för sig själv.

Det blir ingen perfekt bloggare av mig, ingen perfekt mamma, motionär eller fru heller. Det blir liksom jag och det är precis tillräckligt bra.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.